Adana'da karnaval coşkusu başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana'da portakal çiçekleri eşliğinde bugün başlıyor. 9 gün sürecek olan karnavalda birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

SONER KAN

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 'Türkiye Kültür Yolu Festivali' ilk durağı Adana'da, 'Portakal Çiçeği Karnavalı' bugün başlıyor. 9 gün boyunca sürecek olan festivalde Fatma Turgut, Tuğba Yurt, Öykü Gürman, Haluk Levent, Murat Boz, Gökhan Tepe, Ferhat Göçer, Mert Demir, Emircan İğrek, İsmail Altunsaray, Köfn, Gece Yolcuları ve Kafadar gibi birçok ünlü isim sahne alacak. Sahnelendikleri sezon boyunca kapalı gişe oynayan tiyatro oyunları da yine festivalle birlikte gösterime sunulacak. Kurulacak 'Çocuk Köyü'nde de birbirinden renkli aktiviteler düzenlenecek.

4.5 MİLYAR LİRALIK GELİR

Karnavalın, kent ekonomisine yaklaşık 4.5 milyar liralık bir katkı sunması bekleniyor. Adana ve ilçelerinden katılacak bir milyon fazla kişiye ek olarak, yaklaşık 150 bin kişinin konaklamalı; 400 bin kişinin de günübirlik olarak çevre il ve yurtdışından kente gelmesi bekleniyor. 9 gün sürecek olan karnavalda ortalama 1.5 milyon kişinin ağırlanacağına dikkat çekildi.

ATATÜRK KÜLTÜR YOLUNDA

'Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne özel olarak üretilen 'Atatürk Kültür Yolu'nda adlı eser, yapay zeka algoritması kullanılarak, karnavalda görücüye çıkacak.