ABD'den 409 yıllık enstrüman bağışı

ABD'nin ilk konservatuarından 52 adet tarihi enstrüman, Bursa'daki müzik müzesine bağışlandı. Eserler arasında, Venedik'te 1613'te usta Marco Ricci tarafından yapılmış lüt bulunuyor.

Bursa'da Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi, ABD'nin ilk konservatuarı olan New England Konservatuarı'ndan gelen 52 adet tarihi enstrüman bağışıyla zenginleşti. Müzenin arşivine konulan eserler gereken düzenlemeler yapıldıktan sonra sergilenecek. Enstrümanlar arasında, Venedik'te 1613 senesinde usta Marco Ricci tarafından yapılmış 409 senelik bir lüt ile 150 sene önce zamanın Japonya İmparatorluğu tarafından bizzat New England Konservatuarı'nın kurucusu Eben Tourjee'ye bağışlanmış olan tarihi ve nadide parçalar yer alıyor.

ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLİR

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Geçtiğimiz ağustos ayında bu müzeyi açtık ve 300'e yakın enstrüman sergileniyor. Bursa'da bu anlamda ilk müzemiz. Bu müze, Tarihi Kentler Birliği tarafından da jüri özel ödülüne layık görüldü. Hatta bir yıl içinde iki ödül aldı. Buradaki enstrüman sayısı da günden güne artacak. Müzemiz ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor" dedi.