6. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri sahiplerini buldu

Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliğinde bu sene 6.sı düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Donizetti Klasik Müzik ödülleri, iyiliğe doğru akan müziğin ana caddesinde, deha ve duygunun, iyi ve iyileştirici müziğin sesini yükseltmek için var.” dedi.

www.beyoglu724.com 

Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliği ile bu yıl altıncısı düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri, Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin yanı sıra iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Toplam da 15 kategoride ödül dağıtılan törende Başkan Demircan, Mustafa Koç Anısına Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen usta sanatçı Ayşegül Sarıca ve Mikrop Gramofon Kayıt Ödülüne layık görülen Dilbağ Tokay ile Emine Serdaroğlu’na ödüllerini takdim etti.

 
MÜZİK İNSAN HAYATININ DEĞİŞİLMEZ İHTİYACIDIR
Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliğinde, Akdağlar Grup, BIG, Cityist, Divan, Ofton İnşaat, KÜSAV, Liv Hospital, Rahmi Koç Müzesi, Seba İnşaat ve Uludağ Premium'un destekleriyle gerçekleştirilen Donizetti Klasik Müzik ödülleri töreni, Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin açılış konuşmasıyla başladı. Bali, müziğin insan hayatının değişilmez ihtiyacı olduğunu belirterek, bu yıl altıncısı gerçekleşen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni’nin Türk klasik müzik dünyasında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
 
MÜZİĞİN SIRRINI MÜZİSYENLERLE KEŞFEDİYORUZ 
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, törende yaptığı konuşmasında, bu yıl 6.sı düzenlenen  Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinin ortak bir değer olarak sonsuza kadar yaşaması temennisinde bulunarak şunları söyledi. “Müzik yanı başımızda bir sır. O sırrı müzisyenlerle keşfediyoruz. Yanı başımızda saklı olan bu hazineye, onlar sayesinde ulaşıyoruz. Çevremize kulak kesildiğimizde, aslında her şeyin ve her yerin özel müziğini duyabiliriz. Bu salonun bir müziği var, Sokağın, caddenin, gökyüzünün… İstiklal Caddesi’nin, Galata Kulesi’nin, Haliç’in, Beyoğlu’nun bir müziği var. Hüzün, sevgi, aşk, ayrılık, kavuşmak, hasret…Hayatın müziği notalı notasız kulağımıza akar.” dedi.
 
HER HALÜKARDA MÜZİK İYİLİĞE AKAR
Sanatçıların bu uçsuz bucaksız alemi, kulaklarımıza, oradan da gönlümüze taşıdıklarını ifade eden Başkan Demircan, “Sanatçılar içinde akıp gittiğimiz sesler dünyasını, hepimiz için duyulabilir yaparlar. Yaşamın müziğine, hepimizin anlayacağı formlar verirler. Hepimizin içinde, bütün alemi kuşatacak dünyalar, bütün dünyayı yıkacak depremler, bütün yelkenlileri yüzdürecek rüzgarlar var.” dedi.
 
MÜZİK HER HALÜKARDA İYİLİĞE AKAR
Başkan Demircan, “Müzik her halükarda iyiliğe akar. Donizetti Klasik Müzik ödülleri, iyiliğe doğru akan müziğin ana caddesinde, deha ve duygunun, sesini yükseltmek için var. Bu yıl ödül alan sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Kubbede hoş bir sada bırakmayı, bir biriyle buluşan hikaye ve seslerimizden bütün insanlığa çok sesli ve iyi bir beste bırakmayı diliyorum.”  şeklinde konuştu.
 
ÖDÜLLER 15 FARKLI KATEGORİDE SAHİPLERİNİ BULDU 
Bu yıl 15 kategoride ödül verildi. 2016 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri töreninde; Yılın Bestecisi ödülüne Hasan Niyazi Tura, Yılın Piyanisti ödülüne Ayşe Deniz Gökçin, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu ödülüne Orhan Ahıskal, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu ödülüne Sezai Kocabıyık, Yılın Orkestrası ödülüne Ankara Gençlik Sonfoni Orkestrası, Yılın Oda Müziği Topluluğu ödülüne Semplice Quartet, Yılın Orkestra Şefi ödülüne Orhun Orhon, Yılın Kadın Opera Şarkıcısı ödülüne Nurdan Küçükekmekçi, Yılın Erkek Opera Şarkıcısı ödülüne Tuncay Kurtoğlu, Yılın Müzik Etkinliği ödülüne Klasik Keyifler, Yılın Genç Müzisyeni ödülüne Poyraz Baltacıgil, Yaşam Boyu Başarı ödülüne Ayşegül Sarıca, Özel Başarı ödülüne İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Mikrop Gramofon Kayıt ödülüne Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu, Yılın Koro / Vokal Topluluğu ödülüne ise Saygun Filarmoni Korosu layık görüldü.