16 dalda en iyilere ödül

37 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu TÜMBİFED, 16 dalda yılın en iyilerini ödüllendirdi.

Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu, bu yıl 6.sı düzenlenen Akademi Kültür ve Bilim Ödülleri'ni, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Muhammed Şahin ve eski devlet bakanı Prof. Yüksel Yalova ile Prof. Cemal Zehir, Prof. Aynur Aydın, Prof. Hüseyin Dirik, Prof Engin Özhatay, Prof. Şener Akıncı, Prof. Kadir Seyhan, Prof. Cem Gazioğlu, Prof. Hülya Tezcan, Prof. Turgay Biçer, Prof. Mustafa Uslu, Prof. Gülay Karşıcı, Prof. Ahmet Gökçen, Prof. Recep Yıldızhan, Prof. Barış Çallı, Prof. Başak Solmaz, Prof. Erol Nezih Orhon, Prof. Gökhan Hacıibrahimoğlu, Prof. Kenan Aydın, Prof. Ayşegül Kibaroğlu ve Prof. Rahmi Güçlü'nün başkanlıklarını yaptığı jürilerin belirlediği isimlere verdi.

Dedeman İstanbul'da düzenlenen törende konuşan TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev, "Ödül sahiplerinin proje, görüş ve önerileri, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorun ve sınamaların üstesinden gelmeye yönelik projelerimize de ışık olacak" dedi.

AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, 'yılın TV yorumcusu' seçildi.

Sanatçı Orhan Gencebay, ödül alırken 'telif hakları' konusundaki çalışmalarını anlattı.

ÖDÜL ALANLAR

Bilim: Prof. Ethem Ruhi Fığlalı, Gülru Necipoğlu Kafadar, Prof. M. Salih Çelikkale, Dr. Berat Z. Haznedaroğlu, Doç. Barış Yılmaz, Aynur Acar, Prof. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Nuray Ekşi ve Doç. Halim Gençoğlu, Prof. Deniz Süha Küçükaksu ve Prof. Dr. İsmail Lazoğlu, Prof. M. Ertaç Ergüven, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Cevdet Erdöl, Vali Münir Karaloğlu, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin.

Medya: Hakan Güldağ, Mustafa Kartoğlu, Ege Cansen, Atilay Kandemir, Muammer Kapucuoğlu, Yüksel Aytuğ.

Spor: Kerem Kemal, Elis Özbay, Mervenur Uslu, Azra Akıncı, Zeliha Ağrıs, İ. Hayri Ülgen, A SPOR.

Müzik: Orhan Gencebay, Mehmet Öğütçü, Derya Uluğ, Reşat Balcıoğlu.

STK: Can Çobanoğlu, Hamza Cebeci, BAY- DER.

Eğitim: Şanlıurfa İlgi Okulları.