11. Boğaziçi Film Festivali başladı! ''Kalbimiz Filistin için atacak''

Boğaziçi Film Festivali başladı. Filistin seçkisinin sunulduğu festivalde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Kalbimiz Filistin için atacak” dedi.

TürkMedya'nın ana medya sponsoru olduğu 11. Boğaziçi Film Festivali Filistinli yönetmen Farah Nabulsi'nin 'The Teacher' filminin Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleşen gösterimiyle başladı.

Boğaziçi Festivali Başkanı Ogün Şanlıer, "Filistin seçkisi hazırladık. 5 uzun metraj, 3 kısa metraj film olmak üzere Filistinli yönetmenlerin çektiği 8 film göstereceğiz. Filistinli yönetmenlerin bölgeye ait duygularını beyazperdeye nasıl yansıttıklarını hep beraber izleyecek ve izleyicilerimizle onların duygularını paylaşacağız" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Festivalde bugün biraz daha Filistin'i, Gazze'yi, Gazze'de, Filistin'de katledilen insanlığı, insanlığın vicdanını konuşacağız.

'HEPİMİZİN SORUMLULUĞU'

Kalbimiz Filistin için atacak. Filistin'in haklı davasının, Gazze'nin çocuklarının sesinin bütün dünyada duyurulması için hepimize sorumluluklar düşüyor" dedi.

Açılış filminin yönetmeni Farah Nabulsi, adaletsizlik ve insanlık için her zaman konuşmak gerektiğini söyledi. Farah Nabulsi, "Bir filmin dünyanın şimdiye kadar bildiği en güçlü anlama sahip insan iletişim araçlarından biri olduğuna inanıyorum" diye konuştu.