100 afetzedeye sanat dokunuşu

Ünlü sanatçı Refik Anadol, afet bölgelerindeki tasarımcı adayı öğrenciler için kolları sıvadı. Anadol, “100 öğrenciye hayallerini gerçekleştirme imkanı sunacağız. Benim de hayalim gerçekleşmiş olacak” dedi.

Yeni medya sanatçısı Refik Anadol, Art Dubai'nin 16. Edisyonu'nda yeni projesi 'Glacier Dreams'i sanatseverlerin beğenisine sundu. Anadol, 6 Şubat'tan sonra yaşanan dönemin kendisi için de zor bir süreç olduğunu belirterek, "Özel bir çalışma için yağmur ormanlarından döndüğüm bir gece Los Angeles'ta annemin telefonuyla uyandım. Çok şükür ailemizi birinci dereceden etkileyen bir şey olmasa da tabii pek çok akrabam etkilenmişti. İlk andan itibaren hislerim bir şeyler yapmanın önemini ve aciliyetini hissettirdi. Hızlıca bir tane kripto cüzdan hesabı açtım ve yardım kampanyası başlattım. 48 saat içerisinde yaklaşık 4 milyon 300 bin lira bağış topladık" dedi.

7.5 MİLYON LİRA BAĞIŞLADI

Eşiyle birlikte yaklaşık 7.5 milyon lira kendi bütçesinden bağış yaptığını aktaran Anadol, "Hayali olan öğrencilere yardım etmek gibi bir hayalim vardı. Bu gerçek oluyor. Deprem bölgesinden hayalleri olan tasarımcı, sanatçı 100 öğrenciye Girişimcilik Vakfı aracılığıyla hayallerini gerçekleştirme imkanı sunacağız" ifadelerini kullandı. Son 9 yıldır projelerini 15 kişilik bir ekiple birlikte ürettiklerini dile getiren Anadol, "Bir Türk olarak dünyada alanın öncüsü olmak tabii ki büyük bir gurur veriyor ama aynı zamanda sorumluluk da getiriyor" dedi.