Vodafone'dan KOBİ'lere özel ‘kırmızı' pazaryeri

Vodafone Business, KOBİ'lerin uçtan uca dijitalleşmesini sağlayan bulut tabanlı yazılımların tek bir noktada yer aldığı Red Bulut Pazaryeri Platformu'nu hizmete sundu. Platformla beklenen ek fayda 20 milyon TL'den fazla.

KOBİ'lerin dijitalleşmesine destek olma vizyonuyla hareket eden Vodafone Business, şirketlerin uçtan uca dijitalleşmesini sağlayan bulut tabanlı yazılımların tek bir noktada yer aldığı Red Bulut Pazaryeri Platformu'nu hizmete sundu. Başta Türkiye'nin her yerindeki KOBİ'ler olmak üzere tüm işletmelerin ulaşılabilir finansman modelinde işlerini buluta taşımalarına ve sürdürülebilir büyüme sağlamalarına destek olmayı hedefleyen Vodafone 3 ana konuda ürünlerini sunuyor. Bu konular ise, 'İş ve Süreç Yönetimi', 'Güvenlik ve Yedekleme' ve 'E-ticaret ve Satış Sonrası Destek' olarak sıralanıyor.

SATINALMA DİJİTALLEŞİYOR

Türkiye'nin yüzde 99.8'ini oluşturan ve ekonomiye katkısı çok büyük olan 261 bini küçük ve orta ölçekli, 3 milyonu mikro ölçekli olan işletmenin dijitalleşme yolculuğunda desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, Red Bulut'ta10 farklı ürünün tek bir platformda toplandığını vurgulayarak, "KOBİ'ler dilerlerse seçili ürünlerde demo talep edebilecekler. Demoların sayısını da artırmayı hedefliyoruz" dedi. Kestioğlu, Red Bulut ile 10 bin işletmeye ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu sayede KOBİ'lerin dijitalleşmesine vesile olarak 20 milyon TL'den fazla bir ekonomik faydayı sağlamayı kendimize hedef olarak belirledik" diye konuştu.

TÜRKONFED: DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı Öner Çelebi; "Yüksek katma değerli ihracat, teknolojik dönüşümü A'dan Z'ye uygulamaktan geçiyor. KOBİ'lerimizin hem dijital hem de yeşil dönüşüm alanlarında uyumlarını destekleyecek çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

DÖNÜŞÜM İŞ MODELİYLE UYUMLU HALE GELMELİ

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci ise "İşletmelerde dijital dönüşümün, dijital teknolojilerle birlikte işletme özelinde örgütsel yapı ve iş modeli ile uyumlu hale getirilerek gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz" dedi. Yıldız Teknik Üniversitesi İdari İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Halit Keskin, Vodafone'un 'Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı'nda, OSBÜK aracılığıyla Türkiye'nin 81 iline ulaşıldığını hatırlatarak, "Bu program sayesinde birçok sektörde katılımcı firma temsilcilerinin kalıcı uzun vadeli dijital yatırım kararı almalarına katkı sağladığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.