VakıfBank belediyelerin ‘yanındaki güç’ olacak

VakıfBank, yerel yönetimlerin talep ve ihtiyaçlarını hızlı ve etkin şekilde çözebilmek ve belediyelere finansal destek ve danışmanlık sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez ‘Yerel Yönetimler Bankacılığı’ birimini kurdu.

Vakıfbank Yerel Yönetim Bankacılığı birimiyle belediyelerle bağlı kuruluş ve iştiraklerinin talep ve ihtiyaçlarına en uygun finansal çözümleri daha hızlı ve etkin bir şekile sunacak, gerektiğinde ihtiyaçlarının tespit edilmesi noktasında öneri ve danışmanlık hizmeti verecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan VakıBank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz, “Toplumsal hayatın en önemli paydaşlarından biri olan yerel yönetimler bizim için çok büyük önem taşıyor. Bu sebeple bankamız, konuyla ilgili var olan çalışmalarını daha da derinleştirerek bir ilke imza attı ve belediyelere özel bankacılık hizmeti sunmak için  geçtiğimiz temmuz ayında Yerel Yönetimler Bankacılığı birimini oluşturdu” dedi.

DANIŞMANLIK YAPACAK

Yerel Yönetimler Bankacılığı birimiyle belediyelerin tümüyle daha hızlı temasa geçip, ihtiyaçları yönünde finansal desteği sunacaklarını açıklayan Özoğuz, “Hatta ihtiyaçların tespit edilmesi noktasında danışmanlık hizmeti verebileceğiz. Belediyelerin özellikle tahsilat tarafında güçlenmesi ve enerji verimliliği projelerinin desteklenmesi için yeni modeller ortaya koyacağız. Bu modellerle maliyetlerini düşüreceğiz. Belediyelerin yanındaki güç olacağız” diye konuştu.

Enerji projelerine destek verecek

VakıfBank, ayrıca Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla yeni bir işbirliğine giderek Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı kapsamında alınan 3. dilim kredi kaynağına belediyeleri dahil eden ilk banka oldu. Programla belediyelerin katı atık, atık su arıtma, yenilenebilir enerji finansmanın yanı sıra,  toplu taşıma araç alımı, raylı sistem seti alımı, atık ayrıştırma sistemleri gibi projeleri de enerji verimliliği finansmanı kapsamında değerlendiriliyor.