Türk zeytinyağını üç kıtaya satıyor

Yöneticiliği bırakarak Balıkesir'in Havran İlçesi'nde zeytincilik yapmaya başlayan Nermin Gelbal Gökduman, hasat ettiği zeytinlerini yurtiçi pazarı yanı sıra ihraç ediyor.

Zeytinyağlarını yarışmalara da gönderen Gökduman, bu yıl uluslararası pek çok yarışmada madalyalar kazandı. Üretim kapasitesini artıran Gökduman, 2 yıl önce 15 milyon liralık yatırımla Havran'da soğuk sıkım zeytinyağı üretim fabrikası, restoran ve şarküteri ürünlerinin de yer aldığı 8 dönümlük tesis açtı.

150 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

150 kişiye istihdam sağlayan girişimci, ürünlerini ABD, Hollanda ve Güney Kore'ye ihraç ediyor. Gökduman, her yıl yaklaşık 10 ton soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağıyla 5 ton doğal fermente yeşil ve siyah zeytini yurtdışına gönderiyor. Gökduman, "Şu anda 150 tona yakın zeytin yağı, 150 ton da zeytin üretme kapasitemiz var. 30 bin zeytin ağacımız bulunuyor. Zeytinlerin toplanmasından paketlenmesine kadar kendi ekibimiz yapıyor" dedi.