Türkiye-İtalya ticareti uçuyor

İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi 2023 yılında 27 milyar dolarlık rekor rakama ulaşan Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ilişkilerin artarak ilerlediğini belirtti.

Dünyanın en eski ikinci odası olan İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası'nın gerçekleşen son Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Stefano Kaslowski oybirliği ile başkan olarak seçildi. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi 2023 yılında 27 milyar dolarlık rekor rakama ulaşan Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ilişkilerin artarak ilerlediğini belirtti.

MUAZZAM İLERLEME var

Stefano Kaslowski de "Yurtdışındaki İtalya Ticaret ve Sanayi Odalarından biri olarak amacımız ekonomik fırsatların her iki ülke için gelişmesini desteklemek olacaktır. Yeni yönetimin tüm bu fırsatları geliştirebileceğini umuyorum" ifadelerini kullandı. Toplantı sırasında, 20 yıldır İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Genel Sekreterlik görevini sürdüren, 2009 yılında şövalye nişanı almış olan Fatih Ayçin'in nişan seviyesi Onorificienza di Ufficiale subaylık mertebesine yükseltildi.