Türk şirketlerine Orta Asya'dan yatırım daveti

Türkleri, Kırgızistan'da yatırıma davet eden Kırgızistan Ekonomi Bakanı Daniyar Amangeldiyev, “Kolaylık sağlayacağız” dedi.

Türk ve Kırgızistan iş dünyası karşılıklı yatırım için işbirliklerini görüştü. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve beraberindeki heyet, Türkiye- Kırgızistan İş Forumu kapsamında, Kırgızistan Başbakanı Akılbek Caparov ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Kırgızistan Serbest Bölgesi'nde faaliyette bulunan fabrikaları ziyaret eden ve program kapsamında düzenlenen B2B görüşmelere katılan Çevikel, tekstil sektöründe yeni taleplerin yanı sıra bölgenin yatırıma müsait olduğu ve vergi avantajlarının bulunduğu söyledi.

TEKSTİLE TALEP FAZLA

Çevikel, "Kırgızistan'da tekstil sektörüne olan taleplerin arttığını gözlemliyoruz. Bu bölgenin yatırıma uygunluğu ve sağladığı vergi avantajları Türk iş insanları için önemli bir fırsat sunuyor. Ayrıca gerçekleştirilen toplantılarda, ülkedeki iş ortamıyla ilgili detaylı bilgiler edindik ve yerel yöneticilerle yakın işbirliği fırsatları hakkında istişarelerde bulunduk. Kırgızistan'ın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek adına yatırımcılarımıza elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

KIRGIZİSTAN DESTEĞE HAZIR

Türk iş insanlarına yatırım çağrısında bulunan Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, şunları söyledi: "Türk yatırımcılarının, Kırgızistan'daki potansiyeli keşfetmeleri ve işbirliği fırsatlarını değerlendirmeleri için elimizden gelen tüm desteği sağlamaya hazırız. Kârlı bir işbirliği gerçekleştirebiliriz."