Türk firmalar için de büyük fırsatlar var! 1000'i aşkın yatırımcıdan Azerbaycan'a çıkarma

MÜSİAD tarafından düzenlenecek Uluslararası İş Forumu, 14-17 Kasım'da dünyanın farklı ülkelerinden 1.000'den fazla yatırımcının katılımıyla Bakü'de düzenlenecek. Buluşma, Azerbaycan'ın en büyük iktisadi çıkarması olacak.

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden 1000'i aşkın iş insanı ve yatırımcı Azerbaycan'da bir araya gelecek. MÜSİAD tarafından 25'inci kez düzenlenecek Uluslararası İş Forumu (IBF - International Business Forum) bu yıl Bakü'de gerçekleştirilecek. Etkinlik, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Kalkınma Ajansı (KOBİA) işbirliğinde gerçekleşecek.

14 KASIM'DA BAŞLIYOR

Bakü'de 14-17 Kasım'da düzenlenecek etkinlik, 500'ü Türkiye'den olmak üzere 1.000'den fazla iş insanı ve yatırımcıyı ağırlayacak. Program, Kanada, Avrupa, ABD, Ortadoğu, Rusya ve Kuzey Afrika'dan seçkin iş insanlarını buluşturacak. Azerbaycan'ın sahip olduğu ticaret ve yatırım potansiyeline dikkati çekebilmek için Bakü'de kapılarını açacak 25. IBF Kongresi'nde; sektörel toplantılar gerçekleştirilecek. Fabrikalara yönelik sunumlar ve ziyaretler düzenlenerek katılımcıların saha çalışmalarını bizzat gözlemlemesi de sağlanacak.

FUAR DA DÜZENLENECEK

B2B görüşmelerin yapılacağı etkinlik kapsamında fuar da düzenlenecek. MÜSİAD Kurucu Başkanı ve IBF Başkanı Erol Yarar, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyadan önemli iş insanlarının katılımıyla Azerbaycan tarihinin en büyük iktisadi çıkarmasını yapacaklarını söyledi. Organizasyonun hem Türkiye hem de Azerbaycan açısından sevindirici ve moral verici olacağını kaydeden Yarar, "Kurtarılan Karabağ'ın ekonomik kalkınma konusu Azerbaycan'ın bir numaralı gündemi" dedi.

HEDEF KARABAĞ'IN KALKINMASI

Erol Yarar, bir yıla yakın sürdürdükleri çalışmalar neticesinde çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren 500 Türk işadamını Azerbaycan'a götüreceklerini belirterek, şu bilgileri verdi: "Tarım, gıda, sağlık, turizm, altyapı yatırımları gibi çok önemli sektörler yer alıyor. 360 derece iktisadi ilişki kuruyoruz. Bunun neticesinde ülkeler arasındaki yatırımların artmasını ve ticari ilişkilerin gelişmesini hedefliyoruz. Karabağ'ın kalkınması konusunda orada çok önemli tarım ve maden bölgeleri var. Bu konuyla ilgilenen yatırımcılarımızı da götürüyoruz. Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor."

CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR

Yarar, sadece Karabağ'da milyarlarca dolarlık altyapı ihtiyacı bulunduğunu kaydederek, "Azerbaycan'da çok ciddi turizm, sağlık ve tarım potansiyeli var. Bunlara baktığımızda ülkeler arasındaki dış ticaretin 4-5 milyar dolar artırılmasından bahsediyoruz" dedi.