Turizm sektörü fuarda buluşuyor... Birçok ülke katılıyor

EMITT Turizm Fuarı 5-7 Şubat'ta TÜYAP'ta düzenlenecek. Geçen yıl 500 milyon euro katkı sağlayan fuara bu yıl 400 tur satın alma profesyoneli katılıyor. Fuarda bu yıl çok sayıda etkinlik de düzenlenecek.

Akşam Gazetesi

Uluslararası turizm dünyasının buluşma noktası olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için hazırlıklar başladı. Fuar her yıl 30 bine yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil destinasyonlarının ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce tatil tüketicisini ağırlıyor. Asya, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Amerika'dan katılımcılara ev sahipliği yapacak olan fuarda bu yıl yaklaşık 400 tur satın alma profesyonelinin yer alması bekleniyor.

POTANSİYELİ YÜKSEK

Sunduğu işbirliği fırsatları ile geçtiğimiz yıl 500 milyon euro'ya yakın iş hacmi sağlayan fuar, bu yıl ülke ekonomisine sunduğu katma değeri artırmayı hedefliyor. Türk turizminin daha da büyümesine ve çeşitlenmesine katkı sağlayan bu fuar, her yıl binlerce turist ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye'nin turistik cazibesini artırıyor. Fuar ile eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek EMITT Etkinlik Programı, 2025 yılında turizm sektörünü olumsuz etkileyen sorunların çözümlerine yönelik sektörün aksiyon planlarını oluşturabilmesi için "Yeniden Tanımlamak" temasıyla ilham verici ve fuar deneyimini zenginleştirecek pek çok etkinliği izleyicisiyle buluşturacak.

ÇOK ULUSLU KATILIM

EMITT 28. yılında, fuar kapsamında organize ettiği etkinlik programında Pozitif Turizm vizyonunu ele alacak. Bu kapsamda yalnızca atıkları sıfırlamak değil; doğaya ve topluma değer katan, turizmi güçlendiren ve yenilikçi çözümler üreten bir yaklaşım benimsenirken, yaratıcı turizm ürünleri ile yeni pazar fırsatlarının keşfedilmesi amaçlanıyor.

CESUR VE YENİLİKÇİ OLMAK GEREK

EMITT Fuarı'nın Türkiye ekonomisine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çeken EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, "Küresel krizlerin ve çevresel zorlukların gölgesinde, turizm sektörünün geleceğini şekillendirmek artık bir zorunluluk haline geldi. Turizmi yeniden tanımlamak, sadece bugünün krizlerine yanıt vermek değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceği yaratmak için daha cesur ve yenilikçi bir vizyonla adım atmayı gerektiriyor. İklim krizi, savaşlar ve aşırı turizmin yıkıcı etkileriyle yüzleşirken, sektör oyuncularının işbirliklerini güçlendirip daha dayanıklı ve pozitif bir turizm modeli inşa etme ihtimali üzerine yoğunlaşmak gerekiyor" dedi.