Trikocular ABD'ye ihracat peşinde

Türkiye Triko Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Balkuv, yılda 126 milyar dolar hazır giyim ithalatı yapan ABD'nin kendileri için kritik önemde olduğunu söyledi.

Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balkuv, yılda 126 milyar dolar hazır giyim ithalatı yapan ABD'nin kendileri için kritik önemde olduğunu söyledi. Balkuv, "Amerika'ya yüksek vergiler ve yüksek navlun ücretlerinden kaynaklı sadece yüzde 1 oranında ihracat yapabiliyoruz. 6 yıldır masada karşılıklı imza bekleyen yıllık 100 milyar dolarlık dış ticaret anlaşmasının hayati önemi olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

SORUNLARIMIZI ÇÖZECEK

Balkuv, "Bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi sorunlarımızı büyük ölçüde çözecek ve 12 ay üretimimize katkı sağlayacak. Büyük zorluklarla ihracat yapabilmek adına mücadele veren firmalarımızın siparişi alabilmeleri ve bunları yönetebilmeleri noktasında uygun hızlı finansman erişiminin önemli olduğunu düşünüyorum. Aslında, tek kalkınma modelimiz, üretmek ve ürettiğimizi ihraç ederek ülkemizin zenginleşmesini sağlamak, başka bir modelimiz yok" dedi.