Trendyol'dan coğrafi işaretli ürünlere destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Trendyol, tüm Türkiye'den binlerce coğrafi işaretli ürünün dahil olduğu Yöresinden Ürünler Programı'nı başlattı.

Şirket, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş işaretli ürünleri Trendyol Yöresinden Ürünler butiğinde tüketicilerle buluşturuyor.

YEREL ÜRÜNLER

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Yaşamlarımızda kalıcı bir yer edinerek bugüne ulaşan yöresel ürünlerimizi en önemli milli değerlerimiz olarak görüyoruz. Oda ve borsalarımız ile birlikte bu değerlerin tescil edilerek korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaya devam ediyoruz," ifadelerini kullandı. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin de Trendyol olarak ülkenin ve kültürel değerlerin yansıması olan coğrafi işaretli ürünlerin geleceğe taşınmasına önem verdiklerini ifade etti. Türkiye'nin 81 ilindeki milyonlarca tüketicinin artık ihtiyaç duydukları coğrafi işaretli ürünlere yöresinden tek tıkla ulaşabildiğini ifade eden Çetin, bu yolla sürdürülebilir kalkınmaya ve ürünün gerçek sahibi olan üreticilerin gelirlerinin artmasına katkı sağladıklarını belirtti.

SATICILARA PAZARLAMA YARDIMI

Programa katılan coğrafi işaretli ürün satıcılarına; özel komisyon indirimi, reklam pazarlama desteği, operasyonel süreçlerde özel destek, Trendyol Akademi ile e-ticaret eğitimleri, kurumsal anlaşmalı fiyatlar üzerinden kargo gönderimi ve her bir satıcıya özel atanan e-ticaret danışmanları aracılığıyla geniş imkanlar sunuluyor. Ayrıca, programa katılan satıcılar Trendyol KOBİ Destek paketinden de yararlanabiliyor.