TİGSAD dışarıda marka satın almaya odaklanıyor

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği'nde (TİGSAD) 11. Olağan Genel Kurulu öncesi sektör temsilcileri ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Nazım Kanpolat, projeler hakkında bilgi verdi.

Nazım Kanpolat, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ve ASKON Başkanı Orhan Aydın'ın da katıldığı toplantıda Türk iç giyim ve çorap sektörünün dünya ile yarışır hale getirilmesi için ekibiyle birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi.

SOKAK FESTİVALİ

Yurt dışı çalışmalara ağırlık vereceklerini ifade eden Kanpolat, "Dünya pazarında bilinen önemli iç giyim markalarını satın almak veya lisans anlaşması yapmak suretiyle Türkiye'deki üretici firmalarımıza katma değerli ürün satış imkanı sağlayacağız" dedi. Nazım Kanpolat, iç giyim sektöründe bir ilki gerçekleştireceklerinin müjdesini de verdi. 3-6 Ağustos tarihleri arasında iç giyim sektörünün merkezi sayılan İstanbul Yeşildirek'te ilk kez gerçekleştirilecek 'Linexpo Streetfest'in tanıtım filmini üyelerle paylaşan Nazım Kanpolat, "Uluslararası bir etkinlikle Yeşildirek sokaklarını festival alanına çevireceğiz. Katılımcıların sonbahar-kış sezon açılışını yapacakları festivalde, pandemi kurallarına uygun olarak yabancı ve yerli alım heyetlerini ağırlayacağız" dedi.

İÇ GİYİM İHRACATINDA % 2.2 ARTIŞ

Toplantıda, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ve ASKON Başkanı Orhan Aydın da birer konuşma yaptı. Mustafa Gültepe ise, "İç giyim, 2020 yılında hazır giyim sektörü içinde yüzde 2.2 artış gösterdi. Toplamda 2020 yılında pandemi süresince hazır giyim sektöründe yüzde 3.3 bir azalma oldu. Bu iç giyim sektörünün dinamikliğini gösteriyor" dedi. Orhan Aydın ise "TİGSAD'ın önümüzdeki vizyonunu değerli başkanımızdan heyecanlı bir şekilde dinledik" diye konuştu.