Ticaretin dişlisi iletişimle dönüyor

Yurtdışından ithal edilen rulman, kayış, kasnak, zincir, dişli ve kaplin gibi güç aktarım organlarını sanayi bölgelerindeki son kullanıcıya ulaştıran Demir Rulman’ın kurucusu genç girişimci Uğur Demirci ile konuştuk.

Haber-Fotoğraf: Mehmet Cihat AĞAÇ

Kamera-Montaj: Oğuz BİRKARDEŞLER

Makine ve otomotiv sektörünün büyümesiyle yan sanayii de buna paralel büyüyor. Güç aktarım organlarından rulman, endüstriyel üretimin olmazsa olmazlarından biri. Rulman, evlerinizdeki vantilatörden aracınızın direksiyonuna kadar ‘dönen’ parçası olan her üründe kullanılıyor. Türkiye'de güç aktarım pazarının talebi, yerli ve ithal ürünlerle karşılanıyor.

Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinden rulman ithal eden çok sayıda tedarikçi var. Bu tedarikçi firmalardan Demir Rulman'ın kurucusu Uğur Demirci, sektördeki üretim açığını fark ederek kendi firmasını kurmaya karar veren genç girişimcilerden. Demirci, 2015 yılında kurduğu firmayla kısa sürede başarıyı yakalamış. Bursa'da kurulan Demir Rulman, çevre illerle de ticari ilişkileri geliştirmiş.

Yurtdışından ithal edilen rulman, kayış, kasnak, zincir, dişli ve kaplin gibi güç aktarım organlarını sanayi bölgelerindeki son kullanıcıya ulaştıran firma, uygun ve kaliteli ürünleriyle tercih edilen firmalar arasında. Bursa ve çevre illerdeki sanayi bölgelerine ürün satan firma, geniş bir müşteri ağı kurmayı başarmış. Üretici ve müşteriyle sağlıklı bir iletişim kurmak için arayış içine giren firma sahibi Demirci, Türk Telekom'un sunduğu hizmetleri tercih etmiş.

Demirci, sabit hatlar ve TTNET sayesinde müşterilerden gelen siparişleri hızlı bir şekilde paketleyip teslim edilmek üzere yola çıkardıklarını; Araç Takip Sistemi ile de araçları yönlendirip müşteriye ürünün elinde olacağı saati rahatlıkla söyleyebildiklerini belirtiyor. Sahada olan ekibin de firma ve müşteriyle sürekli bağlantı halinde olması gerektiğini söyleyen Demirci, bu konuya da Türk Telekom'la çözüm bulduklarını; mobil hatları sayesinde sahadaki personelle kaliteli ve kesintisiz bir iletişim kurduklarını anlatıyor. Firmanın iletişim ihtiyacını Türk Telekom sayesinde uygun fiyata sağladığını belirten Demirci, Türk Telekom'un çözüm ortaklığından duyduğu memnuniyeti de şöyle ifade ediyor, “Ürünün müşteriye hızlı bir şekilde ulaşması, sektörde tercih edilme sebeplerinden biri. Kalite ve uygun fiyatın yanında, müşteriyi bekletmeden ürünü yetiştirmelisiniz. İşte burada Türk Telekom devreye giriyor. Hızlı ve kesintisiz iletişim sunarak işimizi kolaylaştırıyor. Müşteriye daha hızlı ulaşarak hem müşteriyi devamlı kılıyor hem de yeni müşteriler kazanıyoruz. İşimize, ortak özverisiyle yardım eden Türk Telekom'a verdiği destekten ötürü çok teşekkür ederim.”