Tekstilcilerden 8 ayda8.2 milyar dolarlık ihracat

Türk tekstil sektörü ihracatta yukarı doğru ivmesini sürdürmeye devam ediyor.

Sektör bu yıl ocak–ağustos döneminde 2020'ye göre yüzde 41, 2019'a göre ise yüzde 24 artış sağlayarak 8.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Ağustosta ise sektör bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların en yüksek ağustos ihracatına ulaştı.

TARİHİ REKOR GELİYOR

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, "Bu yıl sektörümüz neredeyse her ay yeni bir ihracat rekoru kırıyor. Yılın 8 ayında ihracat pazarlarımızın yüzde 83'ünde ihracat arttı. Yaklaşık 190 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ocak-ağustos döneminde en fazla tekstil ihracatı gösterdiğimiz ülkeler sırasıyla yüzde 56 artışla İtalya, yüzde 20 artışla Almanya ve yüzde 51 artışla ABD oldu. Son 12 ayda 11.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Yıl sonunda Cumhuriyet tarihi rekoru kırarak 12 milyar dolar hedefine ulaşacağımızı öngörüyoruz. Hazır giyim sektörüyle birlikte yıl sonunda 18.6 milyar dolar dış ticaret fazlası vermeyi hedefliyoruz" dedi.

ABD'DE DAHA ETKİN OLACAĞIZ

Ahmet Öksüz, şöyle devam etti: "43 milyar dolarlık ithalatıyla dünyanın en büyük tekstil ithalatçısı konumundaki ABD, ihracatta odak noktamızda yer alıyor. 2020 başında gerçekleştirdiğimiz, 'I Of The World New York' fuarımız, çok önemliydi. Fuar destekleriyle salgına rağmen ABD'ye 2020 ihracatımız yüzde 8 artarak 628 milyon dolar oldu ve tüm zamanların en yüksek ihracat verisine ulaştı."