Şirketlerin yolunu oyunla açıyor... 2 girişimciden sıradışı yöntem

Matematiksel düşünme ve problem çözme becerisini oyunla bileştirerek şirketlere taşıyan b-mathprofession, bu yöntemle çalışanlara motivasyon sağlarken, başarıyı engelleyen faktörleri de tespit ediyor.

LEYLA İLHAN

Matematikçi, eğitim girişimcisi Burcu Haboğlu Baba ve eğitim yatırımcısı Cihan Baba tarafından kurulan b-mathprofession, matematiksel düşünme ve problem çözme becerisini oyunla bileştirerek şirketlere taşıdı. Oluşturulan oyunlu eğitimle, şirket çalışanlarına yeniden motivasyon sağlanması ve firmaların başarısını engelleyen faktörlerin tespit edilerek başarılı olması amaçlanıyor.

Akademisyenler, eğitim bilimciler, eğitimciler, oyun uzmanları ve matematikçilerden oluşan bir takım olarak 3 yıldan bu yana okullara yönelik sürdürdükleri çalışmayı 4 aydan bu yana profesyonellere de kaydırdıklarını anlatan Burcu Haboğlu Baba şöyle konuştu: "Oyunun ve matematiksel düşünme becerisinin gücünden faydalanarak problem çözme yeteneğinin gelişmesini sağlıyoruz. Böylece şirketler çalışanlarına daha vizyoner bir bakış açısı kazandırarak aslında onlar için bir yatırım yapmış oluyorlar."

ENGEL TESPİT EDİLEBİLİYOR

Şirketlerden bu yönde farklı talepler geldiğini söyleyen Haboğlu Baba, "Halihazırda otellerden sanayi şirketlerine uzanan farklı alanlarda eğitimler verdik" dedi. "Oyunlu eğitimlerle kim egoyu, kim bilgiyi paylaşıyor, kim bilgiyi saklıyor bu ortaya çıkıyor" diyen Cihan Baba ise, "Şirketleri tıkayan iç engeller tespit edebilirken, yönetici belirlemesinde yardımcı oluyoruz. Bu eğitimlerle gençlerin sisteme adaptasyonunda önemli rol oynuyoruz" diye konuştu.

NEDEN MATEMATİK VE OYUN?

B-mathprofessIon, matematiksel düşünme sürecinde en önemli adımı problem çözme süreci olarak tanımlıyor. Problem çözme süreci yılmazlık, sorgulama, görünmeyeni arama, bütünsel düşünme, tahmin yapabilme, hata yapmaktan çekinmeme becerilerini geliştiriyor. b-mathprofession ekibi de matematikçiler ve oyun uzmanlarıyla matematiksel kavramlar ve oyunların içeriğindeki doğal problemlerle bir öğrenme ortamı oluşturacak şekilde eğitimler düzenliyor.