Sinop'tan 60 ülkeye tarım makinesi ihracatı yapıyor

Türk firmaları her sektörde geçen yıllara göre ihracatı katlayarak büyütüyor.

Bu yıl itibarıyla 200 milyar dolarlık ihracat hedefini aşan Türkiye'nin ihracatına tarım alanında katkı veren Sinop Gerze merkezli Barbaros Motor, ihracat ailesinin önemli bireylerinden biri olmak için faaliyetlerini artırdı. 60 ülkeye yıllık 5 milyon dolar ihracat yapan fabrika, pandemi ortamında istihdamını koruyan işletmelerin başında geliyor. 27 yıllık Barbaros Motor'da halen 320 kişi çalışıyor.

TALEBE YETİŞEMİYOR

Son olarak Mardin ile Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılarak ürettiği ürünleri tanıtan şirket, çapa ve çapalamadan süt sağımına, yem hazırlamadan, ürün işleme, ilaçlamaya, motorlu tırpanlardan hayvan kaşımaya kadar birçok makineyi tarım ve hayvancılığın hizmetine sunuyor. Barbaros Motor Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özer, yaptığı açıklamada, fabrikalarının çözüm odaklı ve bayileriyle uyumlu çalışan bir işletme olarak yurtiçi ve yurtdışında önemli bir yere geldiklerini söyledi. Şirketin son dönemde gelen taleplere yetişemediğinin altını çizen Barbaros Özer, özgün tarım ve hayvancılık makinelerini daha da geliştirip üretimi artıracaklarını da kaydetti.

PANDEMİDE KAPASİTE ARTTI

Barbaros Motor Genel Müdürü Eser Okan da, biri inşaat aşamasında 4 fabrikaya sahip olduklarını ve her çeşit plastik yedek parça imalatını yapabildiklerinin bilgisini verdi. Okan, Barbaros Motor'un üretimde Ar-Ge'yi fazlasıyla kullandığını, ayrıca kök sorun tespit etme ve çözme veya tersine mühendislik işlemlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Pandemiyle yurtdışından yüksek talep aldıklarını ve son iki yılın kapasite ve üretimi büyüterek geçirdiklerini anlatan Okan, "50 metreden daha geniş arazilere kadar rahatlıkla kullanılabilecek makineler üretiyoruz" dedi.