Sektörün gelirdeki payı yüzde 30! Turizme 15 milyar dolarlık hediye

Dünyanın en iyi hediyelik eşya üreticileri ve alıcıları İstanbul'da buluşacak. Turistik hediyelik eşya sektörü, Türkiye'nin 56 milyar dolar olması beklenen 2023 turizm gelirine 15 milyar dolar katkı sağlayacak.

Dünyanın en iyi Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya profesyonelleri fuarı Souvenir Expo Türkiye, 14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde üçüncü kez ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuar bu yıl 3 salonda 300'den fazla katılımcı ve 1500'ü aşkın marka ile 150 ülkeden en geniş çeşit, kalite ve uygun fiyat aralığındaki turistik hediyelik ve hatıra eşyaya ulaşmak isteyen binlerce sektör profesyonelini ağırlayacak.

KATKISI BÜYÜK

Rota Exhibition Türkiye Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü George Panorgias, hediyelik eşya sektörünün turizme katkısının yüksek olduğunu belirterek, "Turistik hediyelik ve hatıra eşya sektörü, Türkiye'nin 56 milyar dolar olması beklenen 2023 yılı turizm gelirinin yaklaşık yüzde 30'una karşılık gelen 15 milyar doları tek başına karşılıyor" dedi. Türkiye'nin turizm alanında büyük bir gelişme potansiyeline sahip olduğunu belirten George Panorgias, şunları söyledi: "Türkiye'nin 2028 yılı turizm hedefi 90 milyon ziyaretçi ve 100 milyar dolar gelir. Gelir beklentisi 2023 yılında 56 milyar dolar iken, bu rakamın 2024 yılında 68 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor."

EN ÇOK İLGİ ÇEKEN ÜRÜNLER

Fuarda turistlerin geldiklerinde aldıkları; kupa, magnet, anahtarlık, nazar boncuğu, mayo, bikini, peştamal, havlu, şort, güneş gözlüğü, baklava, lokum, Türk kahvesi, zeytin, zeytinyağı, sabun gibi doğal ve organik ürünler, promosyon malzemeleri, valiz, çanta, kemer, deri aksesuarlar ve dekorasyon ürünleri sergilenecek.

KATILIMCI VE ZİYARETÇİ PROFİLİ

Fuarın katılımcı profilini; souvenir ve turistik hediyelik eşya üreticileri, tekstil üreticileri, moda ve bijuteri firmaları, el sanatları üreticileri, kozmetik firmaları, paketli turistik gıda üreticileri, promosyon ürün firmaları, toptancılar, yazılım firmaları, oyun ve oyuncak üreticileri ile taşıma ve lojistik şirketleri oluşturuyor. Ziyaretçi profili ise perakendeciler, dağıtıcılar, ihracat firmaları, profesyonel satın alma yetkilileri, turistik bölgelerdeki marketler, turistik bölgelerdeki butikler ve giyim mağazaları, zincir mağazalar, müzeler, havaalanları duty free firmaları, souvenir shoplar ve otelleri kapsıyor.