Seçimler nisanda yapılacak! İhracatçı birliklerinde yarış erken başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinde seçim yarışı erken başladı. Nisan ayında yapılacak seçimlerde şimdiden üç ayrı ihracatçı birliğinde üç isim adaylığını açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinde seçim yarışı şimdiden başladı. Nisan 2022'de gerçekleşecek olan birlik seçimlerinde başkan adaylıkları açıklanmaya başladı. Çetin Tecdelioğlu, Rüstem Çetinkaya ve Tayfun Koçak seçim yarışına erkenden giren isimler oldu. Adaylığını açıklayan ilk isim ise İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Madeni Yağ ve Petrol Ürünleri Sanayicileri Derneği (MAPESAD) Başkanı olan Tayfun Koçak oldu. Koçak, İKMİB seçimlerinde başkan adayı olduğunu duyurdu. Koçak, "Alt sektörlerimizle birlikte ortak akılla hareket edecek bir vizyonla göreve talibiz" dedi. Koçak şunları söyledi:

İHRACATI ARTIRACAĞIZ

"İhracatçılar Birliği'nde iki dönem TİM Delegeliği yaptım. Bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptım. Hemen hemen üç dönemdir ihracatçılar birliğinde işin içindeyim. İKMİB çatısı altında büyük önem arz eden birçok alt sektörümüz var. 51 kişilik genişletilmiş yönetim kuruluyla hemen her sektörden temsilci alıp ortak akılla hem ihracatı geliştirmek hem de kilogram bazında değeri artırmayı hedefliyoruz."

SEKTÖR ODAKLI YÖNETİM KURULU

TİM Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkan Vekili Rüstem Çetinkaya da, aday olduğunu açıkladı. Çetinkaya, "Yönetim kurulumuzu başkan odaklı değil, sektör odaklı kurmayı amaçlıyoruz" dedi.

'MADE İN TURKİYE'NİN GİTMEDİĞİ ÜLKE KALMAMALI

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde (İDDMİB) de seçim çalışmaları hız kazandı, ilk başkan adayı belli oldu. İDDMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Başkanı Çetin Tecdelioğlu, nisandaki İDDMİB seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Tecdelioğlu'nun yönetim kurulu listesinde mevcut yönetimden 6 isim yer alıyor. Tecdelioğlu, şunları söyledi: "İki temel hedef üzerinde yoğunlaştık; kapsayıcı olmak ve ihracatta birim değerimizi hak ettiği seviyeye taşımak. İmalat ve üretim açısından çok büyük bir potansiyele sahibiz. Kolektif hareketle, demir ve demir dışı metaller sektörü özelinde dünyada 'Made in Turkiye' etiketinin yer almadığı ülke kalmamalı. Bir bir hayal değil, mevcut potansiyelimizle gerçekleştirebileceğimiz bir hedef."