Sağlık teknolojilerine 3 milyar lira yatırım

Son 1 yılda sağlık teknolojileri alanına 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı. Yapılan yatırımlarda devletin destek ve teşvikleri etkili oldu.

Hükümetin üretimde öncelikli sektörler arasına aldığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da teşviklerle desteklediği sağlık teknolojileri yatırımları hızla artıyor. Bu desteklerle birlikte birçok şirket, sağlık teknolojileri alanında yeni yatırıma soyundu. Bu dev yatırımların son örneği ise 500 milyon TL yatırım açıklayan Coenda Grup oldu.

TEŞVİKLERİN ETKİSİ VAR

Coenda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Akbaş, salgın sürecinde, hükümetin sağlık teknolojilerine yatırım desteği vermesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Akbaş "Yalnızca biz değil, bu alana yatırım yapan birçok yerli ve yabancı şirket oldu. Son 1 yılda, sektörde 3 milyar liranın üzerinde yatırım planı açıklandı. Bu, verilen teşviklerin sonucu oldu. Türkiye'yi salgında bu yatırımlar korudu. Yerli solunum cihazlarından sağlık teknolojilerine kadar birçok yatırım yapıldı. Bu alanda kendi göbeğimizi kendimiz kestik" diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERLE ÇALIŞIYORUZ

Coenda Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Akbaş, doğrudan yatırım dışında üniversiteler ile de Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Türkiye ve başka ülkelerdeki sağlık üniversiteleri ile temas halindeyiz. Üniversitelerin içinde, akademik kadro ve öğrencilerinin yeni fikirlerini ve yeni ürünleri test edebilecekleri Ar-Ge laboratuvarları kuruyoruz" ifadelerini kullandı.