Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın başlamasıyla balık tüketiminin yüzde 30-40 oranında arttığını söyledi.
Balığın hafif yemek olduğu için iftar sofralarında tercih edildiğini belirten Aydemir, "Balığın mide sağlığı açısından kırmızı etten daha faydalı olduğu biliniyor. Ayrıca sindiriminin kolay olması nedeniyle balık tercih ediliyor." dedi.
Aydemir, iftar öncesi tezgah önlerinde balık satışı için uzun kuyrukların oluştuğuna dikkati çekerek, "Vatandaşlarımız ağırlıklı olarak mezgiti tercih ediyor. Mezgiti bulamayan ise istavrit ve barbunya alıyor." diye konuştu.
Günlük tutulan deniz balıklarının vatandaşların ilk tercihi olduğuna vurgu yapan Aydemir, "Bazı vatandaşlarımız ise havuz balıklarını seviyor. İsteyen vatandaşımız levrek, somon ve alabalık gibi türleri alıyor. Vatandaş damak zevkine göre balık tüketiyor." ifadelerini kullandı.
Aydemir, ramazanla birlikte balık fiyatlarının makul seviyelerde tutulduğunu, bunun da satışları artırdığını belirterek, balıkçılar olarak satışlardan memnun olduklarını, ramazan boyunca bu ilginin sürmesini dilediklerini söyledi.
Kentte yaklaşık 10 yıldır balık satan Mustafa Ceylan ise vatandaşlara balık yetiştiremediklerini dile getirerek, "Tezgahlarımız neredeyse her gün boşalıyor. Nisan, mayıs aylarında balık tüketimi oldukça düşmüştü ancak ramazan ayıyla tüketim arttı. Hem vatandaşlarımız hem de restoranlar balık alıyor. Bundan dolayı ilgi oldukça fazla. Bu ilgiden oldukça memnunuz." değerlendirmesinde bulundu. (AA)