Projesi olan KOBİ'lere Matriks'ten tam destek

Fintek sektöründe Türkiye'nin önemli şirketlerinden biri olan Matriks, bu alanda ülkenin gelişimini artırmak amacıyla bir proje açıkladı. Şirket fikri veya projesi olanlara finans ve yazılım desteği sağlayacak.

Kadir Tekin

Türkiye'de teknoloji, katma değerli üretim, dijital dönüşün gibi alanlarda yatırımlar her geçen gün artıyor. Bu konularda hem devlet önemli teşvikler veriyor hem de özel sektör oyuncuları önemli adımlar atıyor. Özel sektördeki bu firmalardan biri de Türk yazılım mühendisleri tarafından Türkiye'de geliştirilen Matriks. Şirket para ve sermaye piyasaları konusunda fikri ya da projesi olan herkesi 'Matriks Ekosistemini Genişletiyor' projesiyle Matriks'in 20 yıllık güçlü deneyiminin parçası olmaya davet ediyor.

BİREYLER DE BAŞVURABİLİR

Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, projeye 'Finansal Teknolojiler, Para ve Sermaye Piyasaları' konusunda bir fikri veya projesi olan herhangi bir start-up girişimi, aktif faaliyet gösteren şirket, bir ekip veya tek bir kişi fark etmeksizin herkesin başvurabileceğini söyledi. Tutar, trading (al-sat) uygulamalarından, kriptopara ve blockchain uygulamalarına, finansal okuryazarlık projelerinden, oyunlaştırma projelerine, yapay zekadan analiz uygulamalarına kadar çok geniş bir yelpazede, proje üretmeye olanak sağlayacaklarının altını çizdi.

5 MİLYON TL YATIRIM

Tutar, "Seçilen projelere toplam 5 milyon TL'lik yatırım yapmayı ve 1 milyon TL'lik destek sağlamayı hedefliyoruz. Herkesi bekliyoruz. Başvuru sürecimiz 15 Haziran -15 Ağustos tarihleri arasında devam edecek" dedi. Başvurular www.upschool.io/matriks-android-development adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Yazılım sektöründeki kadın istihdamını artıracağız

Cem Tutar "Matriks Kadın Android Yazılımcı Meslek Edindirme programına başvurular 25 Haziran'da sona erecek. Üç ay sürecek programdan mezun olan kadınlar hem Matriks'te hem de yazılım sektöründe çalışma şansı yakalayacak" dedi. Matriks'in çalışanlarının yüzde 33'ünün kadın olduğunu hatırlatan Tutar, 'Kadın Android Yazılımcı Meslek Edindirme Programı'yla hem sektördeki kadın istihdamını artırmayı hem de deprem bölgesiyle ilişkili öğrenci ya da yeni mezun kadınların yazılım alanındaki kariyerlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

DİJİTAL KÜTÜPHANE GELECEK

Matriks Akademi oluşumuyla uzun yıllardır yürüttükleri finansal okur yazarlığa ilişkin faaliyetlerini, 20'nci yıllarında daha da güçlü hale getirdiklerini ifade eden Cem Tutar, 'Amacımız hem yatırımcılar hem de bu konuyla ilgilenen herkes için dijital bir kütüphane oluşturmak" dedi.