Otomotivin kalbi İstanbul'da atacak

23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Automechanika Istanbul'a 1.500 firmanın katılımı bekleniyor.

Otomotiv satış sonrası endüstrisinin Türkiye ve çevre ülkeleri kapsayan bölgedeki en büyük ticaret platformu Automechanika Istanbul, 23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

ZİYARETÇİLER ARTTI

2001 yılından bugüne kadar yarattığı iş fırsatlarıyla Türkiye'nin otomotiv sektörü ihracatının yıllık 35 milyar doların üzerine çıkmasında önemli bir rol üstlenen Automecanika Istanbul'un geçtiğimiz yıl gerçekleşen organizasyonunu tüm dünyadan 58 binden fazla sektör profesyoneli ziyaret ederken, ziyaretçi sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 20 artış gösterdi. 2024 yılında Automechanika'nın dünya çapında 13 organizasyonu bulunurken, Automechanika Istanbul'a olan uluslararası talepteki artış, fuarın küresel sektör için önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Fuar, 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da fuar kapasitesinin üzerinde bir ilgiye sahne oluyor. Automechanika Istanbul'da, parçalar ve sistemler, arıza tespit ve onarım, aksesuar ve özelleştirme, elektronik ve bağlanılabilirlik, araç yıkama ve bakım merkezi, bayi ve atölye yönetimi, alternatif sürüş sistemleri & yakıtlar ve madeni yağ kategorilerinde binlerce ürün ve hizmet grupları sergilenecek.

50 ÜLKEDEN KATILIM

Automechanika Istanbul'un salonlarında firma yerleşimi için planlamalar devam ederken, bu yılki organizasyona yaklaşık 50 ülkeden 1.500 firma katılacak. Sektör devi global firmaların yer alacağı fuarın zemin hazırlayacağı iş birlikleri ile geçmiş yılların üzerinde bir iş hacmi oluşturması beklenirken, Automechanika Istanbul bu yıl da otomotiv sektörünün gelişiminde başrolü oynayacak.

YAPAY ZEKA İLE GELEN DEĞİŞİM

AutomechanIka Istanbul, parça ve sistem endüstrisi, bakım-onarım servisleri ve mobilite çözümleri için uluslararası bir platform sunmasının yanı sıra otomotiv satış sonrası zincirinin tamamını da bir araya getiriyor. Fuar, bu yıl yapay zeka teknolojisinin otomotiv endüstrisinde elektrikli araçlara bağlı olarak yarattığı değişime, gelişime ve sürdürülebilirliğe odaklanacak. Her yıl katılımcı ve ziyaretçi niteliğini biraz daha geliştiren Automechanika Istanbul, bu yıl da markaların müşteri ilişkilerini geliştirmeleri, yeni bağlantılar kurmaları ve pazardaki konumlarını güçlendirmeleri için fırsatlar sunacak.