Ordulu üreticiler çileği sevdi

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, 230 dekar alanda 500 ton üzerinde çilek üretimi yapılan kentte üreticilerin çileği sevdiğini, büyük bölümünün daha pazara inmeden tarlada satıldığını söyledi.

Ordu’da 5 yıl önce sadece 11 dekar alanda tarlada üretilen çilek alanı bu yıl itibariyle 230 dekar alana çıkarıldı. Fındığın yanında ek gelir olarak çilek yetiştirmeye başlayan 150’ye yakın üretici yılda 500 tonun üzerinde çilek üretimi yaparak önemli gelir sağlıyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çilek üretiminin her geçen yıl arttığını, yoğun talep nedeniyle çileğin büyük bölümünün daha pazara inmeden tarlada satıldığını belirtti. Sahil kesiminin yanı sıra 1500 rakımlı Yokuşdibi ve Turnalık Yaylaları’nda da turistler için tarlada çilek üretimi yapıldığını, bu üretimin yayla turizmine ve aile ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Yılmaz, “İlimizde çilek yetiştiriciliği çok önemli bir boyuta geldi. Büyükşehir Belediyemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onların katkılarıyla bu üretimi daha da artıracağız. Yüksek rakımlı yerlerde kar yağıncaya kadar çilek alınabiliyor. Yokuşdibi ve Turnalık Yaylası’nda yetiştirilen çileklerin aroması çok daha lezzetli. Sahil kesiminde yetiştirilen çilekte ise verim yüksek. Şu anda yüksekte kar var çilek üretimi yok ancak sahilde kar yok verim hala alınmaya devam ediyor. Yaylayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerde yol üzerinde bulunan tarlalarda çilek topluyor, böylece daha pazara inmeden çilekler tarlada kolaylıkla satılabiliyor” dedi. 

Kemal Yılmaz, üreticileri fındığa ek gelir getirecek ürünlere yönlendirmeye devam edeceklerini, çilek yetiştiriciliği için yoğun talep nedeniyle gelecek yıl Büyükşehir Belediyesi ile istişare yaparak kaynak sağlamaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi. (DHA)