Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Konya'da geçen yıl toplam 44 bin 745 dekar alanda, 310 bin 295 ton havuç üretildiği belirtildi.
Konya'nın bu üretimle Türkiye'nin toplam havuç üretiminin yüzde 58'ini karşılayarak, Türkiye birincisi olduğu ifade edilen açıklamada, Konya'yı 22 bin 350 dekar alanda 127 bin 750 ton havuç üretimiyle Ankara ve 21 bin 471 dekar alanda 64 bin 413 ton havuç üretimiyle de Hatay'ın izlediği bildirildi.
Karaman'ın da bin 665 dekar alanda 4 bin 965 tonluk havuç üretimiyle toplam üretiminin 0,9'unu karşılayarak Türkiye 5'incisi olduğu vurgulanan açıklamada, "Konya, 2014 yılında da 46 bin 345 dekar alanda 331 bin 593 ton havuç üretimiyle Türkiye'nin toplam havuç üretiminin yüzde 59,4'ünü karşılayarak birinci sırada yer aldı. 2015 yılında üretilen havuç miktarı 2014 yılına göre yüzde 6,4 azaldı. 2014 yılında Konya'yı yüzde 23,5'lik pay ile Ankara ve yüzde 10,8'lik pay ile Hatay takip etti" ifadelerine yer verildi.