MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: MÜSİAD EXPO'da hedef gerçekleşti

MÜSİAD EXPO Karma Ticaret Fuarı'nı değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, etkinlikler ve potansiyel iş birlikleri ile MÜSİAD EXPO'nun ticari diplomasi şölenine dönüştüğünü söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 19'uncu kez düzenlenen MÜSİAD EXPO Karma Ticaret Fuarı'nı değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen etkinlikler ve ortaya çıkardığı potansiyel iş birlikleri ile MÜSİAD EXPO'nun ticari diplomasi şölenine dönüştüğünü söyledi. Asmalı, ticari diplomasinin kalbinin MÜSİAD EXPO'da attığını işaret ederek, "MÜSİAD EXPO, fuar boyu düzenlenen etkinlikler ve ortaya çıkardığı potansiyel ile uluslararası ticarete yön veren bir etki oluşturdu" ifadelerini kullandı.

EN BAŞARILISI OLDU

MÜSİAD EXPO 2022'deki gelişmelere ilişkin hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Asmalı, "Sahadan yerinde geri bildirimlerle elde ettiğimiz verilere göre, memnuniyet oranı oldukça yüksek. MÜSİAD EXPO tarihimizin en büyük ve ülkemizin en kapsamlı karma ticaret fuarına imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

17 KURULUŞ İŞBİRLİĞİ İÇİN ANLAŞTI

Mahmut Asmalı: "25 bin metrekarelik bir fuar alanında gerçekleştirilen etkinlikte 600'e yakın firma stant açtı. Fuar için titiz bir çalışma yürüten ekiplerimiz ürün ve hizmet bazlı 60'tan fazla ülkeden nitelikli alım heyetini doğrudan muhatapları ile bir araya getirdi. Cezayir, Suudi Arabistan, Almanya, Irak, Pakistan, Rusya, Mısır, Endonezya, Ürdün, Avusturya, Fas gibi ülkelerden yoğun bir ziyaretçi profili ile karşılaştık. 11 farklı ülkeden 17 kuruluş arasında iş birliği mutabakatı imzalandı."