Mücevher ihracatına fuarla 5 milyar dolarlık katkı

Türkiye'nin uluslararası mücevher ihtisas buluşması olan Istanbul Jewelry Show, sektörün 2024 ihracatına 5 milyar dolar katkı sağlayacak.

Mücevher sektöründe dünyanın en büyük 3'üncü üreticisi olan Türkiye'nin 2023 yılı ihracatı 7 milyar doları aştı. İhracattaki istikrarlı büyümesini 2024'te de sürdürmeyi hedefleyen sektör, yurtdışı satışlarının önemli bir bölümünü nisan ayında düzenlenecek Istanbul Jewelry Show (IJS) Fuarı ile gerçekleştirecek.

DÜNYADA İLK BEŞTE

Dünyanın en büyük beş mücevher fuarı arasında yer alan ve Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası mücevher ihtisas buluşması olan IJS, sektörün 2024 ihracatına 5 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Yılda iki kez düzenlenen fuarın 17-20 Nisan 2024 tarihlerindeki 55'inci edisyonuna, en az 140 ülkeden 33 bin 500'ü aşkın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 1500 firmanın katılacağı Istanbul Jewelry Show'un (IJS) organizatörü Informa Markets tarafından yürütülen yurtdışı satın almacı programı sayesinde, sektörün büyük alıcılarının da aralarında olduğu profesyoneller, bire bir ticaret anlaşmaları ve yüksek ölçekli siparişler için İstanbul Fuar Merkezi'ne gelecek. 1500'den fazla firma ve markanın katılacağı fuarın, sektör ihracatının yüzde 80'ini karşılaması bekleniyor.

ŞİRKETLERİ BULUŞTURUYOR

Informa Markets olarak 7 ülkede, alanında dünyanın en büyüğü olan 'Hong Kong Mücevher Fuar'ı ile birlikte 13 farklı mücevher fuarı düzenlediklerini söyleyen Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, "IJSs, sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebileceği ticari bir fuar ve halka açık değil" dedi.