Mücevher fuarına bakanlık desteği

‘IJS Istanbul Jewelry Show'a katılacak yurtiçi firmalar, üst limiti 222 bin 472 TL'ye kadar olmak koşulu ile % 50 destek alabilecek.

Ticaret Bakanlığı, 02-05 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek olan yılın ikinci uluslararası buluşması IJS Istanbul Jewelry Show'u da 'Sektörel Nitelikli Yurt İçi Fuarlar' listesine dahil etti. Bu kapsamda, fuara katılacak yurtiçi firmalar, yer kirası ve stant masrafları için üst limiti 222 bin 472 TL'ye kadar olmak koşulu ile yüzde 50 oranında destek alabilecek.

1000 FİRMA KATILIYOR

Ayrıca etkinliği düzenleyen Informa Markets de mücevher sektöründeki kadın girişimcilere özel uygulamasıyla, IJS Istanbul Jewelry Show'un ekim fuarında yer almak isteyen yüzde 100 kadın hissesine sahip firmalara katılım desteği sunuyor. Yine fuara ilk kez katılan sektör firmalarına da stant metrekare ücretlerinde de indirim desteği sağlanıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından 1000 firma ve markaya ev sahipliği yapacak olan uluslararası fuar, Doğu Avrupa'dan Yakın Asya'ya, Rusya'dan Kuzey Afrika'ya, BDT ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar mücevher sektörü profesyonellerini İstanbul'da bir araya getiriyor. IJS Istanbul Jewelry Show, katılımcı ve ziyaretçilerine önemli ticaret fırsatları sunacak.

TİCARET PLATFORMU

IJS Istanbul Jewelry Show'da; altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma gibi ürün grupları bir arada sergilenecek.