Toplantıda konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu dinamizmi gösterebilmemiz için dünden daha fazla bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Sektör dernekleriyle çok yakın işbirliği içerisindeyiz. Gerek kağıt ve orman ürünleri, gerek kereste, gerek mobilya dernekleriyle Türkiye’nin her yerinde bir aradayız ve sektörü değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sektörün gerçek sahibi sizlersiniz. Düşünceleriniz çok önemli. Toplantıda sizlerin taleplerini konuşacağız. Mobilyacılar yoğunluktan dolayı bir araya gelemiyor. Gerçek ihracatçıları dinlemek istiyoruz. Gerçek ihracatçılar pazara dokunan insanlardır. İdeal tasarım, ihtiyacın gerektirdiği tasarımı yapmaktan geçiyor. Dünyada iletişim ve işbirliği için dijital zeminler var. Fakat bizim gönderdiğimiz mailler bile zamanında ulaşamıyor. Hepimizin kendisine bir özeleştiri yapmamız lazım. Orada sizin birliğiniz var ve sizin için kararlar alınıyor. Artık büyük balık küçük balığı yutmuyor, hızlı balık yavaş balığı yutuyor ve geçiyor” dedi.
Sektörün ana dinamiğinin KOBİ’ler olduğunu belirten Ahmet Güleç, “Mobilya sektörü olarak ciddi bir sektörüz. İhracata dayanıyoruz. Yaklaşık 20 sektörün lokomotifiyiz. Kimya, ağaç ve orman ürünleri, deri, makine, lojistik ve birçok sektörün lokomotifiyiz. Mobilya sektörü onun için Türkiye’nin milli sektörüdür. İmalata dayandığı için dünyanın da lokomotifidir. İmalata dayanan bir sektör, o ülkede gelir adaletini de sağlıyor, gelir pastasının büyümesini de sağlıyor. Ticarete dayanan bir sektör olsaydık, bir yerden alıp, başka bir yere satsaydık, bu kadar hareketli bir sektör olamazdık. Dünyadaki karlar en fazla yüzde 3-5 ile geçer. Ama mobilya sektörünün yüzde 80’i Türkiye’nin milli kaynaklarına dayanıyor. 100 liralık mobilyada maksimum derecede 20 lira dışarıya gidiyor. Türkiye’nin büyümesi ve için büyük projelere ihtiyacımız var” diye konuştu.
Konuşmanın ardından basın kapalı devam eden toplantıda, İnegöllü ihracatçıların meseleleri ve beklentileri masaya yatırıldı.