Mobilya Fuarı'nda hedef 6 milyar dolar

24-29 Ocak 2023'te gerçekleşecek olan IIFF 2023'ün hedefi, 2022 fuarında temeli atılan 3 milyar dolarlık iş bağlantısını 6 milyar dolara çıkarmak.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği, TÜYAP Fuarcılık ve Mos Fuarcılık işbirliğiyle 24-29 Ocak 2023'te gerçekleşecek olan IIFF 2023'ün hedefi, 2022 fuarında temeli atılan 3 milyar dolarlık iş bağlantısını 6 milyar dolara çıkarmak. Tanıtım faaliyetlerinin giderek yoğunlaştığı IIFF 2023'ü, yaklaşık 150 ülkeden 20 bin yabancı olmak üzere 140 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 25 salonda 260 bin metrekarelik bir alanda yapılacak fuarın İstanbul Fuar Merkezi'ndeki kısmında Modern-Modüler, Yatak-Baza, Ofis-Okul Mobilyaları ve Aksesuarlar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki kısmında Modern-Modüler Mobilyalar, Lüks Mobilyalar ve Çocuk-Genç Odası Mobilyaları sergilenecek.

TÜRKİYE'DE İLK OLDU

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, IIFF 2022'de iki farklı mekandaki eşzamanlı fuar ile Türkiye'de önemli bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şunları söyledi: "Hazırlıklarımız mobilya sektörünün hak ettiği konuma hızla ulaşmasına destek olma hedefiyle son hız devam ediyor."

KISA SÜREDE ÜRETİME DÖNÜŞTÜ

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç ise fuarın, Türkiye mobilya sektörüne olan katkılarının fuar esnasında gerçekleşen iş hacmi ile görüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi: "Fuarda temellerini attığımız işbirlikleri ve karşılıklı görüşmeler kısa süre içinde üretime dönüşerek, Türkiye'de 12 milyar doları bulan sektör büyüklüğümüzü daha da artırdı. IIFF 2023'e katılmak isteyen yabancı firmaların yoğun talepleri bizi çok mutlu ediyor."