Mega projelere yerli üretim desteği

Birçok proje için dev makineler üreten Sarıçelik, yoğun olarak inşaat ve madencilik sektörüne hizmet ediyor. Firmanın İdari ve Mali İşler Sorumlusu Hüseyin Çınar'la konuştuk.

Haber-Fotoğraf: Mehmet Cihat AĞAÇ

Kamera-Kurgu: Oğuz BİRKARDEŞLER

2005 yılında Süleyman Sarı tarafından kurulan Sarıçelik, kısa sürede sektörün bilinen markalarından biri haline gelmiş. İnşaat ve madencilik alanında kullanılmak üzere devasa makineler üreten firma, yurt içi satışın yanında dünyanın birçok ülkesine de ihraç ediyor. Çınar, ''İnşaat ve madencilik alanında kullanılmak üzere; taş kırma, eleme ve yıkama tesisleri üretiyoruz. Şirketimizin ürettiği bu makineler Türkiye'nin de birçok mega projesinde kullanılmakta. 2014 yılında TÜBİTAK desteğiyle kompakt kum yıkama makinesi geliştirdik” diyor.

Firmanın geniş bir müşteri ağına sahip olduğunu söyleyen Çınar, iletişimin firma için çok önemli olduğunu belirtiyor. Güçlü bir iletişim ağı için Türk Telekom hizmetlerini tercih ettiklerini söyleyen Çınar, bu iş ortaklığı sayesinde kesintisiz bir iletişim ağına sahip olduklarını ifade ediyor. Türk Telekom'un mobil hat hizmetinden yararlandıklarını söyleyen Çınar, bu hizmetten duydukları memnuniyeti şöyle ifade ediyor: Türk Telekom'un mobil hatları sayesinde saha personelinin kurulum için arazide, yani inşaat ve maden alanlarında olması artık sorun olmaktan çıktı. Türk Telekom'un yüksek çekim gücü sayesinde saha personeliyle kesintisiz bir iletişim sağlıyoruz. 'Ulaşamama' ya da 'hat kesilmesi' gibi sorunlarımız yok artık.

Dışardan firma merkezine gelen aramalar için Türk Telekom'un PSTN hatlarını tercih ettiklerini belirten Çınar, bina içi personel iletişimini de bu hatlarla sağladıklarını ifade ediyor. Çınar, yurt içi ve yurt dışından gelen online veri akışını sağlıklı bir şekilde sağlamak için de, Türk Telekom'un internet hizmetinden yararlandıklarını söylüyor.

Böylece güçlü ve kesintisiz bir iletişim ağı kurduklarını belirten Çınar, Türk Telekom’un bu hizmetlerinden düşük maliyetlerle faydalandıklarının da altını çiziyor. Çınar, büyüme yolunda emin adımlarla ilerleyen Sarıçelik Makine'ye verdiği kaliteli hizmetten dolayı Türk Telekom'a teşekkür ediyor.