Makinede altın çağ yaşanacak

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, makine ihracatı haziran itibarıyla serbest bölgeler dahil 11.4 milyar dolara ulaştı. İhracat siparişlerinin yılın ilk 6 ayında küresel ölçekte hızla arttığına dikkat çekti.

Makine ihracatı haziran itibarıyla serbest bölgeler dahil 11.4 milyar dolara ulaştı. İhracat siparişlerinin yılın ilk 6 ayında küresel ölçekte hızla arttığına dikkat çeken Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, "Bu artıştan en çok yararlanan ülkelerden biri olduk. Dünya makine ihracatının yüzde 20'ye yakın arttığı tahmin edilen ilk yarıyılda biz yüzde 40 artış oranına yaklaştık. Gelecek üç yıl makine sektörünün altın çağı olacak" dedi.

İKİ KAT HIZLI İYİLEŞME

Karavelioğlu, "Makine ve teçhizat yatırımlarında geçmiş krizlere göre iki katı hızlı bir iyileşme oldu. Küresel sanayi üretimindeki büyüme 2015 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktığı için makine imalat sanayiinde de hızlı bir toparlanma yaşandı" dedi. Karavelioğlu "Pandemi sonrası süreçte yeşil yatırımlar katlanarak artacak ve imalatta baştan aşağı bir dönüşüm yaşayacak. Sanayi 4.0 ve dijitalleşme yönündeki ihtiyaçlar da makine sektörünün önünü açacak" diye konuştu.