Latin Amerikalılar alışverişe geliyor

15-18 Eylül tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Zuchex 2022, Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörü için önemli bir basamak olacak.

15-18 Eylül tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Zuchex 2022, dünya ihracat liginde şu anda 8. sırada olan ve ilk beşe girmeyi hedefleyen Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörü için önemli bir basamak olacak. Fuarda, 1 milyar doların üzerinde ticaret gerçekleşmesi bekleniyor. Zuchex, yurtiçi ve yurtdışından 700 katılımcı firma ağırlayacak.

300 BÜYÜK SATIN ALMACI

Üretici kimliği sürekli artan Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörünün, dünya tedarik zincirindeki değişimi fırsata çevirdiğini belirten Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, şunları söyledi: "Yurtdışı satın almacı programıyla farklı ülkelerden 300'ün üzerinde büyük satın almacıyı İstanbul'a getiriyoruz. Bu yıl bir farklılık yaptık ve önemli bir potansiyel olduğunu gördüğümüz Güney Amerika pazarına da yöneldik. Zuchex 2022'ye Brezilya ve Uruguay'dan getirdiğimiz büyük alıcılar olacak. Önümüzdeki fuarda Latin Amerika'dan çok daha fazla ülke ve büyük satın almacıyı ağırlamayı hedefliyoruz."