ATSO Başkanı Çinçin, Hatay’ın yöresel tadı olan künefe için coğrafi işaret tescil belgesinin alındığını hatırlatarak, Hatay’ın marka olmuş yöresel tatlarından olan sürk ve künefe peynirinin de coğrafi işaret tescil belgesinin alınması için müracaatta bulunacaklarını belirtti.
Künefenin ulusal marketlerde satışının yapılmaya başlandığını şimdi ise uluslararası alanda belgenin alınması için gerekli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Çinçin, "Tarihten gelen değerlerimizi, geleneklerimizin tescili sadece Türkiye içinde değil, uluslararası sahada da gerekli. Buradan çıkarak ilk biz künefeyi tescil ettirebildik, coğrafi işaretlemesini aldık. Şimdi künefenin uluslararası işareti için uğraşıyoruz. Zaman zaman sosyal medyada, basında çok yapıcı eleştiriler de oluyor. Diyorlar ki, Antakya Ticaret Odası künefe, künefe, künefe. Evet künefe çünkü nasıl baklava Antep için bir ekonomiyse, Antakya peynirli künefesi de Hatay için değer ve önem. Ne oldu mesela geçen sene bizim tespitlerimize göre 20 milyon porsiyon künefe satılmış. Yani en azından şuan 5-6 firmamız soğuk zincir kurmuş durumda, ulusal marketlere girmiş durumda. Ve birçok yerde künefeyi alabilecek durumdasınız Türkiye’nin bir çok coğrafyasında. Bu önemli bir kazançtır" dedi.
Coğrafi işaretlemelere bakıldığı zaman dünyada 200 milyar dolarlık bir cironun olduğunu söyleyen Çinçin, şunları kaydetti: