Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak

Birbirine ‘komşu' diye hitap eden Türkiye ve Bulgaristan, önümüzdeki dönemde ticaret ve yatırımda işbirliğini ilerletecek.

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticaret köprüsü hareketleniyor. Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) ile Bulgaristan KOBİ Ajansı'nın işbirliğinde her yıl Bulgar-Türk Ticaret Forumu düzenleniyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen foruma başta iş kadınları olmak üzere Türk ve Bulgar iş dünyasından yaklaşık 300 iş insanı katıldı.

GÖRÜŞMELER BAŞARILI

Etkinlik kapsamında üç panel düzenlendi ve Bulgaristan'daki iş fırsatları ile iki ülke arasında ticaretin nasıl geliştirilebileceği konuları masaya yatırıldı. Burgaz Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen Forum'un açış konuşmacılarından biri olan BULTİŞAD Onursal Başkanı Fikret İnce, Bulgaristan'ın, Türkiye'nin ihracatının yaklaşık yarısının yapıldığı Avrupa'ya açılan kapı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun da, "Halihazırda son derece başarılı olduğunu düşündüğümüz çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirdik. Türkiye ile diğer Balkan ülkeleri arasında yeni bir işbirliği platformu da oluşturuldu. Bu sayede Balkanlar'da ekonomik işbirliği alanında ikili ve çok taraflı faaliyetler desteklenecek" dedi.

POTANSİYEL ÇOK BÜYÜK

Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov forumun mekanı olarak Burgaz şehrinin seçilmesinden dolayı minnettar olduğunu kaydetti. Forum'da iki ülkenin de jeopolitik konumuna dikkat çekildi. 'Komşu' hitabının çok önemli olduğunu kaydeden DEİK Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir de iki ülke arasındaki ticaretin çok büyük potansiyel barındırdığına vurgu yaptı.