KOBİ'lere dijitalleşme için 12 milyon TL destek

TOBB ile Vodafone Business, KOBİ'lerin dijitalleşmesi yönünde yeni bir program başlattı. Programa tüm küçük işletmeler başvurabilecek.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları ve Dijital Dönüşüm Hareketi gibi oluşumlarla KOBİ'lerin dijitalleşmesine katkıda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Vodafone Business, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketinin belirlendiği "Türkiye 100" programı için güçlerini birleştirdi. Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek programa sponsor olan Vodafone Business, program için başvuruda bulunan tüm işletmelere 'Veri Odaklı SMS' çözümünü, ilk 100'e giren işletmelere ise 'Facebook ve Instagram Reklam Hizmeti'ile birlikte 'E-Ticaret Hizmet Paketi'ni ücretsiz sunacak.

TÜRKİYE KAZANIR

Vodafone Business, bu ücretsiz ürün ve hizmetlerle, 'Türkiye 100' programına katılan ve programı kazanan işletmelere toplam 12 milyon TL değerinde fayda sağlamış olacak. Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy "Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ'ler, toplam işletmelerin yüzde 99,9'unu oluşturuyor. KOBİ'lerimiz kazanırsa, tüm Türkiye kazanır. Vodafone Business çatısı altında, KOBİ'lerin büyümesine dijital çözümlerimizle destek olmaya devam edeceğiz" dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı açıklamada "Bu çağda zenginleşmenin, kalkınmanın anahtarı girişimciliktir" dedi. Programa Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi de katkı sağlıyor.

SEKTÖREL FARKLILIKLA SÜREBİLİR

2011'den bu yana gerçekleştirilen 'Türkiye 100' programına başvuran şirketlerin 2017-2019 dönemi satış gelirleri, büyüme hızına göre değerlendirilecek ve satış gelirlerini en yüksek oranda artıran ilk 100 şirket belirlenecek. Bu şirketlerin ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimi kolaylaşacak.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

Vodafone Business, esnaf ve KOBİ'ler için bir destek paketi de hazırladı. Buna göre, Vodafone müşterisi olsun ya da olmasın, destek paketinden yararlanmak isteyen tüm esnaf ve KOBİ'lere 3 ay süreyle ücretsiz dijital pazarlama danışmanlığı sunulacak. Bu kapsamda, esnaf ve KOBİ'lere özellikle arama motoru ve sosyal medya konularında destek verilecek. Vodafone'ın paketinden yararlanmak için "vodafone.com.tr/buyukdestek" adresinden başvuruda bulunmak gerekiyor. Destek paketine tüm esnaf ve KOBİ'lerin ulaşması hedefleniyor.