KOBİ'lere 250 milyon dolarlık yeni paket

VakıfBank, Dünya Bankası'yla gerçekleştirdiği 250 milyon dolarlık kaynak temini anlaşmasıyla, salgından etkilenen KOBİ'lere yönelik geniş kapsamlı bir destek paketi hazırladı.

Salgın şartlarına uyum sağlamak için iş ortamında çeşitli sağlık önlemleri almış ya da alacak olan, salgın şartlarına uygun dijital ve inovatif çözümler geliştirmiş ya da geliştirecek olan işletmeler destekten faydalanabiliyor. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Bir firma tek seferde 3 milyon dolar ve muadili TL, euro azami kredi kullanabilirken, bu tutar toplamda ise 6 milyon dolar ve muadili TL, euro olabilecek" dedi.

İSTİHDAMI KORUYANA TEŞVİK

Salgından en çok etkilenen KOBİ'leri, kadın girişimcileri, genç işletmeleri ve kalkınmada öncelikli yörelerde faaliyet gösteren firmaları desteklemeyi hedeflediklerini belirten Üstünsalih, kredi vadesi boyunca istihdamını koruyan veya artıran işletmelere kredi vade yapısında teşvik uygulanacağının da aktardı. Üstünsalih, "Bu firmalarımıza, 60 ay vadeye kadar aynı faiz oranlarıyla kullandırım yapacağız" ifadelerini kullandı.