Kıtalararası ticaret ağı İstanbul'da kurulacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 2-5 Kasım'da TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 2-5 Kasım'da TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek, Türkiye'nin en kapsamlı karma ticaret fuarı MÜSİAD EXPO 2022'ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 4 gün boyunca kıtalararası ticaret bağı kuracak organizasyonla uluslararası ticaretin kalbi İstanbul'da atacak. 2 yılda bir düzenlenen fuar, 2020'de Avrupa, Asya-Pasifik, Avrasya, Afrika ve MENA ülkeleri başta olmak üzere 102 ülkeden 15 bine yakın ziyaretçi ve 50 ülkeden toplam 400 alım heyetine ev sahipliği yaptı.

2023 HEDEFLERİNE KATKI

MÜSİAD EXPO 2022, oluşturduğu fırsatlarla bu yıl da küresel ticaretin merkezi olmayı hedefliyor. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, ekonomik büyümenin anahtarının üretimden geçtiğini belirterek, "Amacımız, ülkemizin her şehrinden ve dünyanın farklı bölgelerinden iş insanlarını tek çatı altında buluşturarak dünyanın ekonomisini konuşmak ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sunmak" dedi.

YENİ İŞ FIRSATLARI DOĞACAK

MÜSİAD EXPO 2022'de kıtalararası bir ticaret ağı kurulacağının altını çizen MÜSİAD Başkanı Asmalı, şöyle devam etti: "Katılımcılar, sergilenecek ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere gösterebilme imkanı yakalayacak. Etkinlik bu anlamıyla yeni iş fırsatlarını da ortaya çıkarırken, Türkiye'nin dünyanın üretim üssü olacak potansiyel ihracat ilişkilerinin kurulmasına da olumlu katkılar sunacak. İkili iş görüşmeleri ise ticari ilişkilerin rotasını İstanbul'a çevirecek."