Kimya ve teknolojiyi birleştiren ilk merkez

Kimya ihtisas OSB'si GEBKİM'de Teknoloji Geliştirme ve Çözüm Merkezi açıldı. Merkezde kimyasallar için Ar-Ge çalışmaları yapılacak.

Türkiye'nin ilk kimya ihtisas OSB'si GEBKİM'de Teknoloji Geliştirme ve Çözüm Merkezi'nin (GEBTEK) açılışı gerçekleştirildi. GEBTEK, kimyada Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra GEBKİM üyelerinin dijitalizasyon, güncel yasa zorunluluklarına uyum süreci, proje yönetim hizmetleri, uluslararası iş ağları kurulumu, insan kaynakları danışmanlığı, sürdürülebilirlik ve Yeşil Mutabakat Antlaşması'na uyum süreçlerine de destek verecek. GEBTEK düzenleyeceği akademi seminerleriyle üyelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına ulaşabilmesini amaçlıyor.

ÜRETİM İÇİN AR-GE

Kimya sanayiini küresel pazarda kuvvetlendirmeyi misyon alan GEBTEK, hammadde ihtiyacında da dışa bağımlılığı azaltmak için önemli adımlar atacak. Türkiye'de üretilemeyen kimyasalların üretimi için Ar-Ge çalışmalarının yapılacağı merkezde yeşil mutabakat eylem planı uygulanacak. Yeşil mutabakatı sıçrama tahtası olarak kullanan amaçlayan GEBKİM, kimya ihtisas OSB'lerinin de yeşil dönüşümünde örnek olmayı hedefliyor.

LİSELİLER DE DENEYİMLEYECEK

GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (GEBKİM MTAL) ile birlikte çalışacak olan merkezde, öğrenciler ana kimyasalların üretim proseslerine tanıklık edebilecek, Ar-Ge çalışmalarını deneyimleyebilecek.

HAMMADDE BAĞIMLILIĞINI AZALTACAK

GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, şunları söyledi: "İthal ettiğimiz ana kimyasalların üretimi için Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirileceği GEBTEK ile hammadde bağımlılığımızı azaltmayı, dijitalizasyon sürecine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Dünyamızın sorunlarına kayıtsız kalamayız. Karbonsuzlaşma sürecimize destek olacak tüm çalışmaları destekleyeceğiz. Geleceği bugünden inşa etmeliyiz."