Karadeniz’de avlanma yasağı ile birlikte tezgahları kafes balıkçılığında üretilen alabalık, levrek ve somon balıkları süslüyor. Ordu’nun Perşembe ilçesi kıyılarında deniz balık avcılığına alternatif olarak özel firmalara ait kafes işletmelerinde Gökkuşağı alabalığı, Karadeniz alabalığı ve levrek üretimi yapılıyor. Ayrıca iç sularda 21 adet su ürünleri üretim tesislerinde toplam bin ton alabalık ve yaklaşık 2 bin ton levrek üretimi gerçekleştiriliyor.
Ordulu balıkçı Osman Yenice, avlanma yasağı ile birlikte kafeslerde veya çiftlik havuzlarında üretilen balık satışlarına yöneldiklerini belirtti. Yenice, “Şu anda kafeslerde ve iç sulardaki havuzlarda üretilen alabalık, levrek ve somon satışı yapıyoruz. Ordu’daki kafeslerde balık yavaş yavaş tükendi. Şimdi de Giresun ve Trabzon’daki havuzlardan balık getiriyoruz. Bu durum ağustosun son günlerinde denizde palamut ve mezgit görülene kadar devam eder. Şu anda satışlarımızda iyi, vatandaşlarımız kafeslerde üretilen özellikle alabalık ve levrek balığını çok tercih ediyor” dedi.
Levrek 12 ay, alabalık 8 ay tezgahlarda