İSTKA’dan 710 projeye 400 milyon TL destek 

İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 yılından bu yana Türkiye genelinde 710 projeye 400 milyon TL’lik hibe sağladı. Verilen desteklerle birçok girişimcilik merkezi kurulurken KOBİ’ler de katma değerli ürün geliştirmeye başladı.  

Bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla 2009 yılında kurulan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 7 yılda 710 firmaya 400 milyon TL’lik hibe sağladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in başkanlığı yürüttüğü kurum 308 sosyal sorumluluk, 412 adet de ekonomi projesine hibe verdi. Sağladığı desteklerle sosyal ve ekonomik pek çok başarıya imza atıldı.

CAN SUYU OLDU 

İSTKA’nın projelerinin geldiği aşamayla ilgili bilgi vermek için İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ve KOBİ editörlerini makamında ağırlayan Vasip Şahin,  sağlanan desteklerle pek çok parlak fikrin işe dönüştüğünü ve cansuyu olduğunu söyledi.

39 milyonu KOBİ’lerin

Türkiye’nin yüksek gelir grubunda bulunan ülkeler arasına girmesinin ancak katma değerli ürünlerle mümkün olacağına dikkat çeken Şahin, “KOBİ’ler bu alanda kilit rol oynayacak. Bu nedenle bizler KOBİ’lere destek veriyoruz. 2010’dan bugüne kadar 10 destek programında KOBİ’lere yönelik 114 proje yürüttük. Bunlara 39 milyon TL hibe desteği verdik” dedi. İkitelli OSB’de şuanda İSTKA desteğiyle önemli dönüşüm projeleri yürütüldüğünü anlatan Şahin, “Desteklerle birçok girişimcilik merkezi kuruldu. İnsansız hava araçlarına 300 parça üretildi” dedi. 

Teknoloji bağımlılığıyla savaşıyor

308 sosyal sorumluluk projesine de destek verdiklerini anlatan Vasip Şahin, “Bu projeler arasında sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele de yer alıyor. İleride bunu toplumsal bir harekete dönüştürmeyi planlıyoruz. Ayrıca gleneksel komşuluk ilişkilerini geliştirmek için komşuluk projesi başlatmayı planlıyoruz” dedi.