İstanbul girişimcilik merkezi olma yolunda

İnternet sektörünün önemli etkinliklerinden biri olan Startup İstanbul, sektördeki lider ve girişimcileri 4'üncü kez bir araya getiriyor.

Avrasya bölgesinin yeni dijital ekonomi etkinliklerinden biri olan Startup İstanbul, 6-10 Ekim 2016 tarihleri arasında ABD, Avrupa, Asya ve Afrika’dan gelecek yüzlerce girişimci ve yatırımcının katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Etkinliğe 4'üncü yılında da ilgi oldukça yüksek. 135 ülkeden 25 bin başvuru alan etkinliğe, yapılan görüşmelerden sonra 100'ü İstanbul'da olmak üzere 428 girişim kabul edildi.

Pakistan ve Nijerya’dan Türkiye’ye ilgi büyük

Bölgesinde model bir ülke olan Türkiye, özellikle Asya ve Afrika’da bulunan girişimcilerin hayallerini süslüyor. Startup İstanbul’un bu yıl aldığı 25 bin başvurunun yüzde 19’u Pakistan’dan gelirken bunu yüzde 16 ile Nijeryalı girişimciler takip etti. Başvurunun en çok alındığı üçüncü ülke yüzde 14 ile Hindistan olurken Gana, Kenya ve Cezayir’li girişimciler de Startup İstanbul’a yoğun ilgi gösterdi.

6 Ekim Perşembe günü başlayacak olan etkinliğe başvurular, Sturtup İstanbul'un internet sitesi üzerinden yapılacak. İnternet ekosisteminin önde gelen isimlerinin, bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacağı etkinlik, 10 Ekim Pazartesi günü Volkswagen Arena'da final programıyla sona erecek.