İşletmelere e-faturaya geçişte ücretsiz paket

Pandemide hız kazanan dijital dönüşüm, şirketlerin fatura işlemlerini de dijitale taşıdı.

2020 ve 2021'de brüt satış hasılatı 1 milyon TL'yi aşan mükelleflere, 1 Temmuz 2022 itibarıyla e-faturaya geçiş zorunluluğu getirtildi. 2022 veya müteakip hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olarak belirlenirken, son tarih de 1 Temmuz 2023 oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) lisanslı bir entegratör olan BirFatura'nın CEO'su İbrahim Bayır, geçiş sürecinde işletme ve girişimcilere uzmanlık odaklı bir yol haritası sunduklarını söyledi. Bayır, "Hazırladığımız ücretsiz 'Birlikte Büyüyelim' paketiyle faturalandırma süreçlerini verimli ve kolayca yönetirken, şirket harcamalarını düşürmelerini de sağlıyoruz" dedi.

TASARRUFA DESTEK

Bayır, paket hakkında şu bilgileri verdi: "Aylık toplam 20 e-arşiv ve e-fatura işlemini ücretsiz olarak sunduğumuz paketimizle e-faturaya geçiş sürecini bedelsiz hale getiriyoruz. İşletmeler tüm işlemlerini kendi panelleri üzerinden yönetebiliyor. İşletmeler sistemde kaldıkları halde 10 yıl boyunca paneli ücretsiz kullanabiliyor. Maliyet tasarrufunu destekliyoruz."

CİRO LİMİTLERİ DÜŞTÜ, YENİ İŞLER GELDİ

İbrahim Bayır, şunları söyledi: "Söz konusu tebliğle e-fatura, e-arşiv ve e-irsaliye belge türleri başta olmak üzere elektronik belge kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, elektronik belgelere geçme zorunluluğu için daha önce belirlenen ciro limitleri düşürülürken, sektörel bazda yeni iş grupları da kapsama dahil ediliyor." GİB tarafından 22 Ocak tarihinde yayımlanan tebliğ, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitlerini aşağıya çekti.