İnegöl'den meyve kurusunun en doğalı; Özündenkuru

İnegöl Belediyesi'nin “İnegöl Tarım Modeli” kapsamında hayata geçirdiği Üreten Çiftçiler Kooperatifi bünyesinde kurulan ve şehrin bereketli topraklarında yetişen ürünlerin işlendiği Özündenkuru Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, İnegöl'ün lezzetlerini katkısız ve en doğal haliyle tüketiciye sunuyor.

Akşam Gazetesi

Bereketli topraklarıyla özellikle meyve ve sebze üretiminde öne çıkan İnegöl, tarımsal alanda tesisleşmesiyle dikkat çekiyor. Tarım şehri İnegöl'de İnegöl Belediyesi uhdesi "İnegöl Tarım Modeli" kapsamında kurulan Üreten Çiftçiler Kooperatifinin ardından, meyve ve sebze kurutma tesisi de kuruldu. Özündenkuru ismiyle hayat bulan tesis, şehrin tamamen doğal meyve ve sebzelerini işleyip paketleyerek katkısız ve yüzde 100 doğal meyve kuruları üretiyor. Özenle paketlenen meyve kuruları, internet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca İnegöl'de pek çok market ile perakende satış mağazalarında Özündenkuru meyve kurularını bulmak mümkün.

TARIM MODELİ GELİŞTİRDİ

İnegöl'ün tarım değerleri ve Özündenkuru tesisine ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehrin lezzetlerinin artık paketlerle dünyanın dört bir yanına ulaşabildiğini söyledi. İnegöl Tarım Modeline ilişkin konuşan Taban, "Sanayi ve turizm kenti kimliklerinin yanında iyi bir tarım şehri olan İnegöl'ümüzde, bu alanda son dönemde önemli atılımlara imza attık. Bereketli topraklarımızın bizlere sunduğu nimetleri tüm yurttaşlarımızla paylaşmak adına önce çiftçilerimiz arasında güç birliğini sağlayan Üreten Çiftçiler Kooperatifini kurduk. Bu kooperatif üzerinden İnegöl'ümüzde üretilen ürünlerin depolanması için bir soğuk hava deposu inşa ettik. Ancak üretim kapasitemiz çok yüksek, depolama alanı ise kısıtlı. Bu nedenle ürünlerimizi katma değerli hale dönüştürmek ve daha dayanıklı şekilde tüketiciye doğrudan sunmak adına meyve kurutma tesisi projemizi geliştirdik. 1 yıl önce açılışı yapılan Özündenkuru Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi ile bugün ülkemiz ve hatta tüm dünyaya İnegöl'ün topraklarında yetişen ürünleri sunabiliyoruz" dedi.

TAMAMEN DOĞAL

Özündenkuru tesisinde işlenerek paketlenen meyvelerin özellikleri ve faydalarına ilişkin de konuşan Başkan Taban, "Tesisimizde sadece üretim hikayesini ve sürecini bildiğimiz İnegöl'ün ürünleri işleniyor. Koruyucu ve renklendirici gibi katkı maddeleri kesinlikle yok. Kurutulan meyvelerin haricinde paketlere ekstra bir şey girmiyor. Bu özelliğiyle tamamen doğal. Organik kuru meyveler içerdikleri vitamin, mineral ve lif gibi besin maddeleri sayesinde sağlık açısından da çok faydalı. Bağışıklık sistemini destekler. Mide-bağırsak florasını düzenler. Kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu etkileri vardır. Yüksek lif içerikleri sayesinde sindirimi destekler ve uzun açlık sürelerinde kan şekerini dengeler. Bu özelliğiyle özellikle çocukların ekstra abur cubur isteğini azaltır" diye konuştu.

GÜNLÜK 1 TON YAŞ MEYVE İŞLENİYOR

Özündenkuru meyve kurularının sadece İnegöl'de üretildiğini kaydeden Başkan Taban, "Özündenkuru markamız şehrimizdeki marketlerde ve Gastro İnegöl Restoranımız gibi çeşitli perakende satış yerlerinde satılıyor. Bunun yanı sıra Özündenkuru markamızın resmi internet sitesi üzerinden de sipariş alınıyor. Tesisimizde günlük 1 ton yaş meyve işleme hacmine sahibiz. Bu noktada üretim kapasitemiz de yüksek. Tesisimizde; elma, armut, şeftali, çilek, erik, hurma kurusu başta olmak üzere farklı meyve kuruları mevcut. Farklı sebze çeşitlerimiz de bulunuyor" açıklamalarında bulundu.