İhracatçı Senegal ve Moritanya'da

Ticaret Bakanlığı İslam İşbirliği Ülkeleri Stratejisi kapsamında, farklı sektörlerden ihracatçı firmanın katılımıyla düzenlenen genel ticaret heyeti ile ikili iş görüşmeleri toplantıları Moritanya ve Senegal'de gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonu, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İİB) organizasyonunda, Ticaret Bakanlığı İslam İşbirliği Ülkeleri Stratejisi kapsamında, farklı sektörlerden ihracatçı firmanın katılımıyla düzenlenen genel ticaret heyeti ile ikili iş görüşmeleri toplantıları Moritanya ve Senegal'de gerçekleştirildi. İki ülke ile ihracat hacminin, iki yıl içerisinde iki katına çıkarılması hedefleniyor.

30 ŞİRKET YETKİLİSİ KATILDI

Türkiye'nin Batı Afrika ülkeleri Moritanya ve Senegal'e ihracatı toplamda 850 milyon dolara ulaşırken, potansiyel pazar niteliğindeki bu ülkelere olan ihracatı artırmak ve ihraç ürünlerinin tanıtımı amacıyla Türk şirketleri bölgeye çıkarma yaptı. TİM Başkan Vekili Ahmet Güleç'in başkanlığındaki heyete; İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı ile 30 ihracatçı firmanın temsilcileri katıldı.