İhracata güzellik katan büyük buluşma başlıyor

Geçen yıl 1 milyar $'lık ihracat yapan kozmetik ve güzellik sektörü Avrasya'nın en büyük fuarında buluşuyor. 16-19 Haziran'da yapılacak fuar dünyanın dört bir yanından kozmetik zinciriyle alım heyetlerini de ağırlayacak.

Alanında Avrasya Bölgesi'nin en büyüğü olan Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı–BeautyEurasia 16-18 Haziran'da İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek. Hyve Group tarafından organize edilen BeautyEurasia, Türkiye için yeni iş, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefliyor. 2019'da 36 ülkeden 374 katılımcı firma ile 130 ülkeden 11.786 ziyaretçiyi ağırlayan fuara bu yıl katılımın artması bekleniyor.

60 VIP ALICI GELECEK

Yerli ve yabancı sektör profesyonellerine yeni iş ve işbirliği fırsatları sunacak fuarda 'VIP Alım Heyeti Programı' çerçevesinde katılımcı firmalar 60'tan fazla davetli alıcıyla buluşacak. Program çerçevesinde Fransa, Lübnan, Kolombiya, İspanya, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Tacikistan, Bosna Hersek, Bahreyn, Surinam, Hindistan, Pakistan, Hollanda, Filistin, Sırbistan, Malezya, Ukrayna, Gana, Tunus ve Fas gibi ülkelerden önemli alıcılar ağırlanacak. Fuar, çok sayıda kozmetik zinciri, toptancı ve perakendeciye de ev sahipliği yapacak. Ayrıca eşleştirme programıyla tüm katılımcılar, ziyaretçiler ücretsiz olarak akıllı telefon ve internet uygulaması üzerinden hızlı ve etkili bir şekilde networking yaparak, doğru müşteri ve tedarikçilerle bağlantı kurabilecek. Üç gün sürecek fuarda konferanslar, sunumlar, ürün demoları, saç ve makyaj şovları da gerçekleşecek. Konferans kapsamında İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkan Yardımcısı İmer Özer, 'İhracatın Kalbindeki Sektör: Kozmetik' başlıklı bir konuşma da gerçekleştirecek.

10 bin profesyonel ziyaretçi

BeuatyEurasIa'nın 2021 hedefleri hakkında bilgiler paylaşan Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, şunları söyledi: "16-18 Haziran'da gerçekleştireceğimiz fuar ile 2019'da 10 bini aşkın ağırladığımız ziyaretçi sayısını artırarak sektöre daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz. BeautyEurasia ile yüzlerce katılımcı ve ziyaretçinin endüstride yer alan gelişmelerden haberdar olmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİK GİRİŞİMLER KATILACAK

Kozmetik sektörüne damga vuran ürün ve teknolojiler fuar kapsamında düzenlenecek Beauty Tech Garage'da yerini alacak. Beauty Tech Garage'ın konukları arasında Qreal Ürün Müdürü Alper Güler, HifaceApp kurucusu Hüseyin Tamer ve Melo App CEO'su Melis Bilgili Baki yer alacak.