IDEX'ten 400 milyon dolar katkı bekleniyor

19'uncu IDEX Fuarı 8-11 Mayıs'ta düzenlenecek. Fuarın Türkiye'nin toplam ihracatına en az 400 milyon dolar katkı sağlayacağı ifade edildi.

Geçen yılı 350 milyon dolar ihracatla kapatan ağız sağlığı ve diş malzemeleri sektörü istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 1 milyar dolarlık ekonomik hacme ulaşan sektörün küresel vitrini olarak nitelendirilen IDEX İstanbul Ağız- Diş Sağlığı, Cihaz ve Ekipmanları Fuarı, 8 Mayıs'ta İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. 'Türkiye'de en fazla yabancı ziyaretçi ağırlanan ihtisas fuarı' unvanını elinde bulunduran fuarda 160'ı yabancı olmak üzere toplamda 600 firma son teknoloji ürünlerini dünyaya sergileyecek. Hemen her sektörde başrolü oynayan yapay zeka tabanlı teknolojiler, diş tedavilerinde de kullanılır hale geldi. Hem tedavi sürelerini kısaltan hem de diş hekimlerinin işini kolaylaştıran yapay zeka tabanlı son teknoloji ürünler lanse edilecek.

YÜZDE 50 BÜYÜME

DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, sektördeki yerli üretim oranının yüzde 25 seviyesine ulaştığını söyledi. Uçar, "Geçen yıla oranla yüzde 50 büyüyen IDEX'te bu yıl en az 400 milyon dolarlık ticaret hacmi yakalamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD İLK KEZ PAVİLYON AÇACAK

IDEX İstanbul'a yurtdışı dental firmalarının ilgisi artarak devam ediyor. İtalya, Kore, Çin, Pakistan gibi ülke pavilyonlarına ek olarak bu yıl ilk kez ABD de ülke pavilyonu olarak IDEX'teki yerini alacak.